Meliá Hotels: O ισπανικός ξενοδοχειακός κολοσσός «βλέπει» την ελληνική αγορά

Ο Alfredo Aznar, Area Managing Director – Western & Southern Europe των Meliá Hotels International, μιλάει στο Fortune για τις προκλήσεις της νέας εποχής στον Τουρισμό και για την επόμενη ημέρα της φιλοξενίας.

Γράφει ο Κώστας Παναγάκης

Μετρώντας πάνω από δύο δεκαετίες στην πρώτη γραµµή του κλάδου της φιλοξενίας, ο Alfredo Aznar έχει σήµερα τον ρόλο του Area Managing Director για τη Δυτική και Νότια Ευρώπη στον πολυεθνικό Όµιλο Meliá Hotels International. Με αφορµή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, είχαµε την ευκαιρία να µιλήσουµε για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της νέας εποχής, την τοποθέτηση του ισπανικού κολοσσού στις γεωγραφικές αγορές της Νότιας Ευρώπης, αλλά και για όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την επόµενη ηµέρα στον κλάδο της φιλοξενίας.

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε ιδιαίτερα αυξημένη κινητικότητα από τον όμιλό σας. Πώς είναι τοποθετημένη η Meliá Hotels International για τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται σε αυτήν τη νέα εποχή του κλάδου της φιλοξενίας;

Ο όµιλός µας έχει επενδύσει αρκετά τα τελευταία έξι χρόνια στην ψηφιοποίησή του, γεγονός το οποίο, σε συνδυασµό µε τις εκτεταµένες ανακαινίσεις που έχουµε κάνει στα ξενοδοχεία κατά τα έτη που προηγήθηκαν της πανδηµίας, αλλά και την υγιή χρηµατοοικονοµική µας κατάσταση πριν από το ξεκίνηµα της COVID-19, µας τοποθετούν αρκετά µπροστά στη νέα εποχή του Τουρισµού. Το ισχυρό µας portfolio από ξενοδοχειακά brands, το οποίο είναι προσαρµοσµένο σε όλα τα προφίλ πελατών µε έµφαση στο upscale and premium segment, µαζί µε τις ψηφιακές πωλησιακές δυνατότητες και την εκτεταµένη βάση πελατών, συνθέτουν µια πολύ ισχυρή πρόταση για επενδυτές και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, µε τους οποίους µπορούµε να αναπτυχθούµε οργανικά. Από το ξέσπασµα της πανδηµίας και την κρίση που έφερε στον κλάδο της φιλοξενίας, η Meliá έχει εξελιχθεί σε ένα «ασφαλές λιµάνι» για πολλά µικρά ξενοδοχεία και αλυσίδες, καθώς επίσης και για οικογενειακού χαρακτήρα οµίλους ξενοδοχείων που την προσεγγίζουν αναζητώντας «καταφύγιο» στις υποδοµές διανοµής, στα brands, αλλά και στη φήµη της.

Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουµε αρκετές ευκαιρίες επέκτασης τόσο µέσα από management contracts όσο και µέσα από το νέο δίκτυο franchise «Affiliated by Meliá», µε την προσθήκη ανεξάρτητων ξενοδοχείων σε στρατηγικές τοποθεσίες, που προσθέτουν αξία στο portfolio µας και που θα αποτελέσουν κοµβικό παράγοντα για την ανάκαµψη των λειτουργικών µας κερδών, όταν θα τελειώσει η πανδηµία: εκτιµούµε ότι τα ξενοδοχεία franchise, καθώς και αυτά στα οποία έχουµε το management θα αντιπροσωπεύουν σε βραχυπρόθεσµο ορίζοντα περισσότερο από το 50% των κερδών EBITDA της εταιρείας έναντι ποσοστού 30% σήµερα.

Η Meliá Hotels International συγκαταλέγεται στους European Climate Leaders του 2021 με βάση τους Financial Times και τη Statista.

Ανακοινώσατε πρόσφατα τη συνεργασία σας με έναν σημαντικό ελληνικό όμιλο στον χώρο της φιλοξενίας: τη Zeus Hotels. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδιά σας για την ελληνική αγορά, αλλά και ευρύτερα για τη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης;

Η αναπτυξιακή µας στρατηγική εστιάζει σε τρεις δηµοφιλείς προορισµούς διακοπών: στην Καραϊβική, τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Μεσόγειο, όπου είµαστε ήδη leaders στην αγορά των resorts. Μετά την επιβράδυνση του 2020 λόγω της πανδηµίας COVID-19, το 2021 η εταιρεία µας έχει υπογράψει έντεκα νέα projects µέχρι τον Μάιο, συµπεριλαµβανοµένων και αυτών στην Κρήτη και τη Ρόδο, που σηµατοδοτούν την είσοδό µας στα ελληνικά νησιά σε συνεργασία µε τον Όµιλο Zeus Hotels.

Καθώς το νησί της Ρόδου αποτελούσε προτεραιότητα στο πρόγραµµα εµβολιασµών της χώρας, προκειµένου να δηµιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για την επάνοδο του Τουρισµού, το ξενοδοχείο Cosmopolitan Affiliated by Meliá (377 δωµατίων) είναι ήδη λειτουργικό και στο 2022 τόσο το πεντάστερο Blue Sea Beach (226 δωµατίων), όσο και το Marina Hotel (396 δωµατίων), τα οποία βρίσκονται στην Κρήτη, θα ενταχθούν στο portfolio µας.

H πανδηµία έχει επικυρώσει τη στρατηγική management της Meliá Hotels International και έχουµε δεσµευτεί σε µεγάλο βαθµό στο µοντέλο Affiliated by Melia, το οποίο αποτελεί µια επιλογή για την ένταξη καλών ξενοδοχειακών µονάδων που θέλουν να διατηρήσουν την ουσία και τη µοναδικότητά τους, αλλά ταυτόχρονα να κερδίζουν από τα πλεονεκτήµατα των προγραµµάτων  µας σε επίπεδο distribution και loyalty. Θέτοντας στη διάθεση των ιδιοκτητών τα online και offline εργαλεία πωλήσεων και διανοµής, επιτρέπουµε σε κάθε ξενοδοχείο να µεγιστοποιεί τη δυναµική των πωλήσεων του, διατηρώντας ταυτόχρονα ή ακόµη και ενισχύοντας τη φήµη του. Το µοντέλο Affiliated by Meliá µετρά αυτήν τη στιγµή περίπου 30 ξενοδοχεία στην Ευρώπη, την Ασία και την Αµερική, µε άλλα πέντε projects να βρίσκονται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα, έχουµε και άλλα σηµαντικά projects που ολοκληρώνονται σύντοµα όπως το ME Malta Hotel, το οποίο είναι προγραµµατισµένο να ανοίξει στο πρώτο τρίµηνο του 2023 και θα λειτουργεί µε δικό µας management. Αυτό είναι το 2ο project του Οµίλου, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το γραφείο Zaha Hadid Architects (το άλλο είναι το ME Dubai) και είναι το πρώτο luxury lifestyle hotel στη Μάλτα. Το καλοκαίρι του 2022 θα ανοίξουµε το πρώτο µας ξενοδοχείο στην Αλβανία, ένα µοναδικό resort 460 δωµατίων στην παραλία Durres και δύο ακόµη resorts στις πόλεις Taormina και Syracuse της Σικελίας. Επιπρόσθετα θα ακολουθήσει ακόµη ένα ξενοδοχείο στο Μαυροβούνιο στην πόλη Sutomore και σίγουρα αναµένουµε στο µεσογειακό µας portfolio την προσθήκη περισσότερων projects σε εντυπωσιακούς ελληνικούς νησιωτικούς προορισµούς.

O Alfredo Aaznar έχει σήμερα τον ρόλο του Area Managing Director για τη Δυτική και Νότια Ευρώπη στον πολυεθνικό Όμιλο Meliá Hotels International

Γίνεται αρκετή συζήτηση για τη νέα εποχή της φιλοξενίας, την επάνοδο του Τουρισμού και τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες. Πώς αντιμετωπίζει ο όμιλός σας τις νέες ανάγκες, με δεδομένο ότι η Meliá έχει υπάρξει πρωτοπόρος στη δημιουργία και την επικοινωνία bleisure ξενοδοχείων;

Η µεγαλύτερη πρόκληση για τον κλάδο του Τουρισµού είναι να προσδιορίσει το πώς θα επανεφεύρει τον εαυτό του, προκειµένου να προσαρµοστεί και να εξελιχθεί. Στη Meliá δουλεύουµε πάνω στον ψηφιακό µετασχηµατισµό εδώ και χρόνια και έτσι ανταποκριθήκαµε στις τεράστιες προκλήσεις της πανδηµίας. Η προχωρηµένη ψηφιοποίηση των εργασιών µας έδωσε στην εταιρεία µεγαλύτερες δυνατότητες σε εµπορικό επίπεδο και σε επίπεδο διανοµής, γεγονός το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά σηµαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον κλάδο. Τα ψηφιακά κανάλια διανοµής  melia.com και meliaPro.com µε περισσότερους από 14 εκατοµµύρια πιστούς πελάτες είναι ένα σχετικό κοµµάτι τις πρότασής µας προς επενδυτές και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.Κατά τη διάρκεια της κρίσης, εκµεταλλευτήκαµε τη µείωση του φόρτου εργασίας και επικεντρωθήκαµε στο να ξανασκεφτούµε και να επανασχεδιάσουµε τις διαδικασίες, την οργάνωση το λειτουργικό µας µοντέλο, ακόµη και το κοµµάτι του customer experience, χρησιµοποιώντας έξυπνες τεχνολογίες και Τεχνητή Νοηµοσύνη για να µειώσουµε τις φυσικές επαφές κατά τη διάρκεια της πανδηµίας και να βελτιώσουµε τη συνολική εµπειρία στα ξενοδοχεία µας.

Σκεπτόµενοι δε το µέλλον και την επάνοδο του κλάδου, θα πρέπει να τονίσουµε την ανάγκη µεταµόρφωσης του τουριστικού µοντέλου µε γνώµονα τη βιωσιµότητα. Η Meliá είναι αυτήν τη στιγµή µε βάση το Global Corporate Sustainability Assessment της S&P η δεύτερη πιο βιώσιµη ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσµο, διατηρώντας την πρώτη θέση τόσο στην Ισπανία όσο και πανευρωπαϊκά, ενώ ταυτόχρονα συγκαταλέγεται στους European Climate Leaders του 2021 µε βάση τους Financial Times και τη Statista. Χάρη στην προσήλωσή της ενάντια στην κλιµατική αλλαγή, η Meliá αποτελεί µια από τις µόλις έξι εταιρείες του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής σε µια λίστα που κατακλύζεται από εταιρείες του χρηµατοοικονοµικού τοµέα και της βιοµηχανίας.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη Ρόδο και την Κρήτη, και ποια οφέλη αναμένετε από την παρουσία σας σε αυτά τα παραδοσιακά τουριστικά hotspots;

Η Ρόδος και η Κρήτη είναι δύο από τους πιο σηµαντικούς προορισµούς στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, µε εξαιρετικές αεροπορικές συνδέσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο σε και διεθνές επίπεδο, γεγονός το οποίο µας καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξους για το µέλλον µόλις ξεπεραστεί η πανδηµία. Σε αυτό το πλαίσιο έχουµε ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες, µαζί µε τη Zeus Hotels, για την έναρξη µιας ψηφιακής µεταµόρφωσης παρόµοιας µε αυτή που ήδη έχουµε επιτύχει σε άλλους προορισµούς στη Μεσόγειο, η οποία θα επιτρέψει στα ξενοδοχεία να έχουν βιώσιµη ανάπτυξη στην πάροδο του χρόνου, βασισµένη σε ένα µεγάλο ποσοστό direct πελατών και νέων ψηφιακών συνεργατών.

Αυτές οι προσδοκίες µας βασίζονται στην αναγνωρισιµότητα του brand, στην προσήλωση στις ψηφιακές πωλήσεις, στη δυναµικότητα των απευθείας καναλιών κρατήσεων στις βασικές αγορές, στις σχέσεις µας µε βασικούς διεθνείς Online Travel Agents και παραδοσιακούς Tour Operators.

Θα κλείσω με δύο προσωπικές ερωτήσεις: πώς επηρεάστηκαν οι προσωπικές σας ταξιδιωτικές συνήθειες τους περασμένους μήνες και ποιοι οι πρώτοι προορισμοί που έχετε απωθημένο να ταξιδέψετε στη μετά τον κορωνοϊό εποχή;

Όπως όλοι έτσι και εγώ, έχω περιορίσει τα επαγγελµατικά µου ταξίδια σε λιγότερο από το ένα δέκατο αυτών που έκανα συνήθως. Ακόµη και τα λιγοστά αυτά ταξίδια είχαν δυσκολίες, αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να συνηθίσουµε. Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά µου ταξίδια, αυτήν τη χρονιά θα µείνουµε µεταξύ Ισπανίας και Σαρδηνίας. Τον Ιανουάριο του 2020 είχαµε κλείσει µια κρουαζιέρα στην Αδριατική και στα ελληνικά νησιά, την οποία για τους προφανείς λόγους έπρεπε να ακυρώσουµε, οπότε αυτό θα είναι το πρώτο µας οικογενειακό ταξίδι µετά τον κορωνοϊό. Επίσης θέλουµε να ταξιδέψουµε και στη Νοτιοανατολική Ασία, µάλλον στο Βιετνάµ, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.