Μέλος των Pussy Riot συνελήφθη στη Μόσχα

Μέλος των Pussy Riot συνελήφθη στη Μόσχα
Συνολικά στο διαμέρισμα μπήκαν δέκα αστυνομικοί, οι οποίοι εν συνεχεία οδήγησαν την ακτιβίστρια και τους φίλους της στο αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Τβερσκάγια.

Στην Μόσχα η αστυνομία συνέλαβε την Βερόνικα Νικούλσινα μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot και τέσσερις φίλους της. Οι αρχές εισέβαλαν στο διαμέρισμα στο οποίο βρισκόταν η ακτιβίστρια, με την πρόφαση ότι ήθελε να ελέγξει για κάποια «ομάδα νεολαίας που προκάλεσε ζημιά σε κάποια κρατική περιουσία». Για το περιστατικό ενημέρωσε την ιστοσελίδα mediazon, ο Πιότρ Βερζίλοφ.

Στην Νικούλσινα υπέβαλλαν ερωτήσεις για το συμβάν αστυνομικοί με πολιτικά. Συνολικά στο διαμέρισμα μπήκαν δέκα αστυνομικοί, οι οποίοι εν συνεχεία οδήγησαν την ακτιβίστρια και τους φίλους της στο αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Τβερσκάγια.

Στις 16 Απριλίου η Νικούλσινα είχε συλληφθεί στην Μόσχα μαζί με τους διευθυντές του θεάτρου «Τέατρο σε πακέτο» Αλεξέι Γιερσόφ και Μαξίμ Καρναούχοβ. Η σύλληψη τους έγινε ενώ πήγαιναν να παρακολουθήσουν την απονομή των βραβείων «Χρυσή μάσκα» στο Θέατρο Μπαλσόι, έχοντας επίσημη πρόσκληση για να παραστούν στην τελετή αυτήν. Η Νικούλσινα, ο Γιερσόφ και ο Καρναούχοφ ήταν υποψήφιοι στην κατηγορία «πειραματικό θέατρο» για την παράσταση Poe.Tri.

Στις 15 Ιουλίου 2018 η Νικούλσινα και άλλα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, η Όλγα Παχτουσόβα, Όλγα Κουράτσεβα και Πιότρ Βερζίλοφ έχοντας φορέσει στολή αστυνομικού, εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Λουζνικί» της Μόσχας κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλου ποδοσφαίρου. Προέβησαν σ’ αυτήν την ενέργεια για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές διώξεις και την αυθαιρεσία της αστυνομίας. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διακόπηκε για ενάμιση λεπτό, ενώ στο θεωρείο των επισήμων εκείνη την ώρα ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Για την ενέργεια τους αυτή την οποία ονόμασαν «Ο αστυνομικός μπαίνει στο παιγνίδι» και οι τέσσερις τους καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15 ημερών. Αργότερα η ακτιβίστρια Τολοκονίκοβα, όταν ο πρώην σύζυγος της Πιότρ Βερζίλοφ είχε υποστεί μιας βαριάς μορφής δηλητηρίαση, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η δηλητηρίαση αυτή να ήταν η εκδίκηση για την ενέργεια τους στο γήπεδο κατά την διάρκεια του Μουντιάλ.