Το Fitness oriented lifestyle κατέκτησε και τους Έλληνες

Το Fitness oriented lifestyle κατέκτησε και τους Έλληνες

Την τελευταία δεκαετία δεν είναι μόνο τα γυμναστήρια που ξεπήδησαν σαν μανιτάρια και αυξάνονται διαρκώς σε όλη την Ελλάδα,  με γνωστές αλυσίδες να λειτουργούν μάλιστα σε 24ωρη βάση. Είναι, κυρίως, μια στροφή σε έναν πιο αθλητικό τρόπο ζωής που κάνουν πλέον οι Έλληνες όλων σχεδόν των ηλικιών, κυρίως όμως οι νεότεροι. Στη Βοστώνη το 2017, μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, την ίδια ώρα κάθε απόγευμα  που έκλειναν τα γραφεία, οι «ορδές» των ανθρώπων που έτρεχαν ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους, με τα αθλητικά τους και τα ακουστικά στο αυτί.  Σήμερα, συναντάς ανθρώπους να τρέχουν μεμονωμένα αλλά εξ ίσου συχνά και στην Ελλάδα, και όχι μόνο στον Λυκαβηττό, την Κηφισιά ή το Περιστέρι. Μια βόλτα στην παραλία της Πάτρας ή στη Λίμνη Ιωαννίνων σε πείθει για την «αθλητική» συνείδηση που απέκτησαν οι Έλληνες, και οι Μαραθώνιοι πάσης φύσεως που επίσης άνθισαν στα χρόνια της κρίσης το καταμαρτυρούν.

Αυτό δεν είναι καθόλου άσχετο και με το «athleisure style» που ήδη από την προηγούμενη δεκαετία ήταν το trend  όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και των fashion icons  στην Ελλάδα, και που αρχικά εξέφραζε τη νοοτροπία του cool, του fit for fan και του street style. Σήμερα είναι η επιτομή της άνεσης ακόμη και στην τρίτη ηλικία.  Το αθλητικό και τα sneakers έχει πλέον εκτοπίσει όσο φέγγει ο ήλιος τη γόβα και το μοκασίνι, ενώ τα κολάν, οι φόρμες, τα φούτερ, και το χειμώνα ο σκούφος και η κουκούλα, έγιναν  το απόλυτο street style.

Όλα αυτά έφεραν αλλαγές και στις διατροφικές μας συνήθειες, με μια πιο healthy αντίληψη που έρχεται και «κουμπώνει» στο fitness oriented lifestyle: Sustainable food, sugar free προϊόντα, σαλάτες, smoothies, μπάρες δημητριακών, κατακτούν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην καθημερινότητά μας.

MENDEZ: Προγραμματίζοντας το χρόνο και τα χρήματά σου

Την ώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα γέμισε γυμναστήρια, προ μηνών, χαζεύοντας στο FB έπεσα πάνω στο MENDEZ. Το personal training center που άνοιξε στην καρδιά του Χαλανδρίου και πρόκειται για ένα app!

Ο Δημήτρης Μακρυδήμας,  ο ένας από  τους δύο founders του ΜΕNDEZ – είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και Επιστημών στα Γιάννενα.  Λάτρης του beach volley και της γυμναστικής, αποφάσισε πριν επτά μήνες να ανοίξει ένα training center στην καρδιά του Χαλανδρίου και να λανσάρει το personal και το semi personal, με μια ομάδα καλών γυμναστών και θέα τους φοίνικες της πλέον πολυσύχναστης πλατείας, μέσω μιας έξυπνης ηλεκτρονικής εφαρμογής.

 

«Είναι αποτέλεσμα της ζωής μου μετά τις σπουδές. Για να έχεις ένα καθαρό μυαλό και να είσαι ενεργός σε αυτά που θέλεις να κάνεις, το well being είναι βασικό συστατικό της ζωής μας. Αυτό το έχουμε καταλάβει και στην Ελλάδα, γι’ αυτό και βλέπουμε αυτή την άνθηση των γυμναστηρίων» μου λέει και τον ρωτάω τι  διαφοροποιεί, κατά τη γνώμη του, το MENDEZ personal training studio από τα γυμναστήρια.

«Θεωρώ ότι διαφοροποιούμαστε σε δύο σημεία. Γυμναστική μπορείς να κάνεις στο γυμναστήριο,  στο σπίτι σου, σε ένα πάρκο. Εμείς, αυτό που προτείνουμε είναι γυμναστική με την μεγαλύτερη προσοχή. Είμαστε ένα εξατομικευμένο studio που προσέχει τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, βάσει των προσωπικών τους αναγκών, ώστε να μην προκύψει καμία επιβάρυνση ή τραυματισμός από την γυμναστική. Και το δεύτερο είναι το στοιχείο της καινοτομίας. Έχοντας δημιουργήσει το δικό μας εύχρηστο application με ένα credit system, κλείνεις το ραντεβού σου, ενημερώνεσαι για τα προγράμματα και τις ώρες, ενώ με το credit system δίνουμε κίνητρα στους πελάτες μας να κάνουν γυμναστική και να έχουν όφελος από αυτό, κάνοντας ταυτόχρονα τη ζωή τους πιο εύκολη προγραμματίζοντας εξατομικευμένα το χρόνο τους και τα χρήματά τους.»

Εξατομικευμένη φροντίδα για κάθε πελάτη

Το MENDEZ application στήθηκε από τον co-founder του Δημήτρη, Νίκο Ζιώζα, που έχει την εταιρεία digital marketing zone page και το λανσάρισμα έγινε μέσω digital marketing στα social media. Οι παροχές που προσφέρει είναι πρωτίστως το personal και το semi personal. Η διαφορά του semi personal από άλλα αντίστοιχα studio κατά τον Δημήτρη έγκειται, πλην της τιμής,  στο ότι στο MENDEZ το δουλεύουν εξατομικευμένα για τον κάθε πελάτη βάσει των αναγκών του. Ένας γυμναστής επιβλέπει δύο έως τέσσερις ανθρώπους max, που ο καθένας κάνει το δικό του πρόγραμμα. Δεν κάνουν ένα κυκλικό για όλους κι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά. Επίσης, έχει πιλάτες και γιόγκα με ολιγομελή τμήματα των τεσσάρων έως πέντε ατόμων.

Μέχρι σήμερα, το semi personal αποτελεί την ναυαρχίδα του MENDEZ γιατί είναι value for money, interactive και έχει όλα τα πλεονεκτήματα του personal training. Τo MENDEZ λειτουργεί μέσω του application, αποκλειστικά με ραντεβού, από τις 08.00 μέχρι τις 22.00, και τα πακέτα είναι τρίμηνα η εξάμηνα και κάθε συνεδρία διαρκεί μία ώρα.

Ρωτάω τον Δημήτρη αν η κρίση δυσκόλεψε ή βοήθησε τον κλάδο. «Το wellness μπήκε για τα καλά στη ζωή μας στα χρόνια της κρίσης, και την ίδια περίοδο είδαμε και μια μεγάλη μεταστροφή στο φαγητό. Στα χρόνια της κρίσης ο κόσμος στράφηκε στην ποιότητα και ζύγισε περισσότερο το πού δίνει τα λεφτά του.  Τότε ξεπήδησαν τα πολλά wellness studios αλλά και τα smoothies, τα salad bars, τα cocktails χωρίς ζάχαρη, τα frozen yoghurts.  Το μόνο που ίσως δυσκόλεψε τον κλάδο μας είναι οι μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων που έδωσαν την παροχή μαζικά, ρίχνοντας εξαιρετικά τις τιμές. Μπορεί τα μηχανήματα να είναι πολύ καλά κι ο χώρος αξιόλογος, απλά κάτι πολύ μαζικό δεν μπορεί να είναι εξ ίσου ποιοτικό, με εξατομικευμένη φροντίδα.»

Το κίνητρο του credit system

Το ενδιαφέρον στο MENDEZ,όπως σημειώνει, είναι ο κόσμος και το κίνητρο που σου δίνει το credit system. Βλέπεις ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, από ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα που έρχονται σε έναν οργανωμένο χώρο, γυμνάζονται με εξειδικευμένους trainers, και με ένα «δίκαιο» credit system που αυξάνει τα οφέλη για αυτό που κάνουν και τους κινητοποιεί να μην χάνουν τα μαθήματά τους.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να μπείτε στο Google play ή στο app store, να κατεβάσετε την εφαρμογή MENDEZ, να κάνετε το  log in registration, να δείτε τα προγράμματα και να επιλέξετε. Για να προμηθευτείτε credits δεν έχετε παρά να πάτε στο MENDEZ, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε και δοκιμαστικό για να είστε σίγουροι ότι αποφασίσατε σωστά! Και όπως υποστηρίζει ο συνομιλητής μου, «αν κάποιος συνειδητοποιούσε τα μακροχρόνια οφέλη της γυμναστικής, θα την έβαζε στη ζωή του δια βίου.»

Καλογρέζης 12, Χαλάνδρι, 15232, www.mendez.gr