MERE: Ποια είναι η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θέλει να μπει στην ελληνική αγορά

MERE: Ποια είναι η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θέλει να μπει στην ελληνική αγορά
Photo: pixabay.com
Σχέδια ανάπτυξης από την ρωσική αλυσίδα discount supermarkt που ανταγωνίζεται τη Lidl.

Η αλυσίδα Svetofor, που αναπτύσσει ο ρωσικός όμιλος Torgservis με το σήμα MERE στην Ευρώπη, φέρεται να κάνει σύντομα πράξη σχέδια ανάπτυξης στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την επέκταση που δρομολογεί σε Σερβία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

Μετρώντας τις δυνάμεις του απέναντι στη Lidl και την Αldi, το ρωσικό σήμα επεκτείνεται πιο επιθετικά στην Ευρώπη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αλυσίδα discount στη Ρωσία, όπου δραστηριοποιείται με το σήμα Svetofor με 800 σημεία πώλησης, η οποία φέρεται να αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Όπως ανέφεραν πρόσφατα ξένα δημοσιεύματα μεταξύ των οποίων η πύλη Retail Serbia, η ρωσική αλυσίδα τροφίμων MERE, που δραστηριοποιείται σε 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρουμανία, το Καζακστάν, η Λευκορωσία και η Κίνα, σχεδιάζει να ανοίξει καταστήματα στην Ελλάδα. Στη Σερβία θα ανοίξει τουλάχιστον 100 καταστήματα ενώ αναγκάστηκε να κλείσει καταστήματά της στη Γερμανία επειδή δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τη ζήτηση λόγω προβλημάτων προσφοράς.

Η εταιρεία προβάλλει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τις χαμηλές της τιμές, 20% χαμηλότερα από τις τιμές της αγοράς, τις οποίες επιτυγχάνει μέσω της άμεσης συνεργασίας με τους παραγωγούς και της αυστηρής πολιτικής διαχείρισης κόστους. Απευθύνεται σε οικογένειες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος που σχεδιάζουν προσεκτικά τα ψώνια τους στο supermarket το οποίο επισκέπτονται 1-2 φορές την εβδομάδα.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι παράγοντες της αγοράς κρατούν μικρό καλάθι για τα σχέδια της ρωσικής εταιρείας πριν επισημοποιηθούν τα σχέδιά της για την τοπική αγορά, καθώς υπάρχουν ιδιαιτερότητες αλλά και η εμπειρία εταιρειών του κλάδου που δεν κατάφεραν να εδραιωθούν ή χρεοκόπησαν όπως Aldi, Dia, Plus ακόμη και η Carrefour.