Μέρες παλαιάς δόξας ζει ξανά το Bitcoin

pixabay.com

Το ψηφιακό νόμισμα έπιασε υψηλά 18 μηνών μετά την ώθηση του Facebook με το Libra και την αναζήτηση για εναλλακτικές επενδύσεις.

Το Bitcoin κατέγραψε άλμα σε υψηλό 18 μηνών σήμερα, μια άνοδος που σύμφωνα με αναλυτές προκλήθηκε από νευρικούς χρηματιστές που αναζητούσαν ασφάλεια σε εναλλακτικές επενδύσεις και τις προσδοκίες ότι το Libra της Facebook θα μπορούσε να καταστήσει τα κρυπτονομίσματα κυρίαρχο ρεύμα.

Η αξία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος του κόσμου έχει καταγράψει άλμα από τον Απρίλιο και σήμερα κινείτο κοντά στα 13.000 δολάρια. Από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί κατά 240%, αν και παραμένει κάτω από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 20.000 δολαρίων.

Οι επενδυτές έχουν στραφεί και πάλι στα ψηφιακά νομίσματα ύστερα από ένα δύσκολο 2018. Το Bitcoin καταγράφει άνοδο για οκτώ συνεχείς συνεδριάσεις. Και τώρα η Facebook ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, το Libra, έως τα τέλη του Ιουνίου του 2020.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ανακοίνωση η Facebook αυτό τον μήνα αναβίωσε το ενδιαφέρον για τα ψηφιακά νομίσματα, ενώ το γεγονός ότι οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια αποτελεί έναν ακόμα λόγο για την αύξηση της τιμής του Bitcoin.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι επωφελείται από κάποιες ροές, από τις οποίες ευνοείται και ο χρυσός», δήλωσε αναλυτής της CMC Markets. «Γίνονται όλα αυτά με το Libra, τα οποία ανανεώνουν το ενδιαφέρον για το bitcoin. Τα κρυπτονομίσματα είναι και πάλι στη μόδα». Πρόσθεσε, ωστόσο, οι κινήσεις των επενδυτών που αγοράζουν το bitcoin έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Με τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να διατηρούν τα επιτόκια κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους, οι επενδυτές αναζητούν τρόπους για να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, μέσω και των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Το Bitcoin διαμορφώθηκε νωρίτερα στα 12.430 δολάρια στην πλατφόρμα συναλλαγών Bitstamp αφού ανήλθε νωρίτερα κατά τη διαπραγμάτευσή του στην Ασία στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 12.935 δολαρίων. Η αξία του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος έχει εκτοξευθεί κατά 150% από τις αρχές Μαΐου, ενώ μεγάλη άνοδο έχουν καταγράψει και άλλα μικρότερα ψηφιακά νομίσματα όπως το ether της Ethereum και το XRP της Ripple.