Μέρκελ: «Δεν θα ισοφάριζε ο ΠΑΟΚ αν έβλεπα το παιχνίδι»

Μέρκελ: «Δεν θα ισοφάριζε ο ΠΑΟΚ αν έβλεπα το παιχνίδι»

Η γερμανίδα καγκελάριος κάνει χιούμορ ως «μαύρη γάτα» των ελληνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο.

Λένε πως ορισμενοι πολιτικοί μπορούν να υποσχεθούν τα πάντα προκειμένου να κερδίσουν μερικούς παραπάνω ψήφους.  Ότι μπορούν με την παρουσία τους να κρίνουν ένα ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα για να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους, είναι σίγουρα μια πρωτότυπη δέσμευση.

Η Άνγκελα Μέρκελ σε προεκλογική ομιλία της σε πόλη της ανατολικής Γερμανίας αναφέρθηκε αστειευόμενη στην έκβαση του αγώνα της Σάλκε με τον ΠΑΟΚ υπονοώντας προφανώς, όπως γράφει η DW, ότι μπορεί να φέρει γούρι σε γερμανικές ποδοσφαιρικές ομάδες όταν είναι παρούσα στις κερκίδες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της DW η Μέρκελ φέρεται να είπε στους ψηφοφόρους της πως αν παρακολουθούσε το παιχνίδι, το ματς θα τελείωνε 1 – 0 υπέρ της Σάλκε και δεν θα έμπαινε γκολ από τον ΠΑΟΚ. Διευκρίνησε μάλιστα ότι άνοιξε την τηλεόραση τη στιγμή που η ελληνική ομάδα ισοφάριζε.

«Βολεμένη» στα καλά αποτελέσματα, είτε αυτά είναι εκλογικά, είτε ευρωπαϊκά, είτε ποδοσφαιρικά, η Άνγκελα Μέρκελ μάλλον πικράθηκε μόλις είδε την γερμανική ατμομηχανή της Σάλκε να ισοφαρίζεται στην Βεστφαλία από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο προκριματικό αγώνα του Champions’ League.

Η γερμανική ομάδα, που πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, είδε τον «Δικέφαλο του Βορρά» να παίρνει ισοπαλία 1-1 μέσα στο «σπίτι της».

Ο επαναληπτικός είναι την ερχόμενη Τρίτη 27 Αυγούστου στην Τούμπα…