Η Μέρκελ εύχεται χρόνια πολλά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Η Μέρκελ εύχεται χρόνια πολλά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ευχετήρια επιστολή της Γερμανίδας Καγκελαρίου στον επίτιμο, για τα 95α γενέθλιά του.

Θερμή ευχετήρια επιστολή έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα έχει τα γενέθλιά του συμπληρώνοντας 95 χρόνια ζωής, από την  Ανγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος εκφράζει τις ευχές της και αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στην προσφορά του Έλληνα πολιτικού καθ’ όλη την διάρκεια της μακράς πολιτικής του διαδρομής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΝΔ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Μέρκελ στο επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ είναι το εξής:

«Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ,

Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,

Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.

Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματος σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.

Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Angela Merkel»

Διαβάστε ακόμη: Οι Πράσινοι «έκλεισαν την πόρτα» στην Άνγκελα Μέρκελ

«Θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση»
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων που του ευχήθηκαν για τα 95α γενέθλιά του, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση . Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο τόπος μπήκε σε δύσκολη περίοδο, πως έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη διαπραγμάτευση.

«Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Είμαι ξεκάθαρος ευρωπαϊστής. Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι στο τέλος θα πράξουν το χρέος τους. Έστω και αν περάσουμε μέσα από δύσκολες φάσεις στη διαπραγμάτευση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας οτι στόχος είναι να βγει η Ελλάδα αλώβητη άπω την κρίση.

«Συστήνω μετριοπάθεια. Δεν είναι ώρα να λύσουμε όλες μας τις διάφορες τώρα. Οχι όξυνση. Ελάχιστη εθνική συνεννόηση. Η Ένωση δίνει δύναμη. Το να δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα είναι λάθος. Θα σφίξουν οι Έλληνες άλλη μια φορά τα δόντια και θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.