Μέρκελ – Γιούνκερ πήραν τον Τσίπρα τηλέφωνο για συγχαρητήρια

Μέρκελ – Γιούνκερ πήραν τον Τσίπρα τηλέφωνο για συγχαρητήρια
German Chancellor Angela Merkel (L) shakes hands with Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) at the start of an EU-CELAC Latin America summit in Brussels, Belgium June 10, 2015. REUTERS/Yves Herman - RTX1FYTT

Τόσο με την κ. Μέρκελ, όσο και με τον κ. Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να έχει εκτενέστερες συναντήσεις, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από την Γερμανίδα Καγκελάριο, ‘Ανγκελα Μέρκελ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μέρκελ, η οποία τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ενώ στη σύντομη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Τόσο με την κ. Μέρκελ, όσο και με τον κ. Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να έχει εκτενέστερες συναντήσεις, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκαλείται στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπός της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ τηλεφωνήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη στις χθεσινές ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Η Καγκελάριος και ο Αλέξης Τσίπρας, με αυτή την ευκαιρία, αντάλλαξαν ήδη απόψεις και για την επικείμενη έκτακτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη (23.9) και συμφώνησαν μια στενή συνεργασία για τα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν εκεί καθώς και για τα περαιτέρω διμερή και ευρωπαϊκής πολιτικής θέματα».

Διαβάστε ακόμη: Πώς υποδέχθηκε η Κομισιόν τα αποτελέσματα των εκλογών