Μέρκελ: H «Σιδηρά Κυρία» όλου του κόσμου

Το Forbes την ανακήρυξε και φέτος ως την πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου – Δείτε ποιες γυναίκες είναι στη λίστα. 

Το Forbes αποφάσισε ότι και το 2014 η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο παραμένει η Άνγκελα Μέρκελ, με την πρόεδρο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), την Τζάνετ Γέλεν, να την ακολουθεί, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού .
Είναι η τέταρτη συναπτή φορά που η Μέρκελ κατατάσσεται πρώτη στον κατάλογο των ισχυρότερων γυναικών του κόσμου και η 9η φορά μέσα σε διάστημα 11 ετών.

Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου εργάζονται στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης, της οικονομίας, του θεάματος, σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή κατέχουν περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ισχύς τους προσδιορίζεται από το περιοδικό Forbes σε συνάρτηση με την περιουσία τους, την προβολή τους στα μέσα ενημέρωσης, τον αντίκτυπό τους και τους τομείς επιρροής τους.

Στη τρίτη θέση βρίσκεται η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς και γνωστή φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας, Μελίντα Γκέιτς, ακολουθεί η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία έπεσε από την 2η στην 4η θέση, και η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία κερδίζει δύο θέσεις και ανεβαίνει από την 7η στην 5η. H πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στην 6η θέση.

Η νέα πρόεδρος της General Motors, η Μέρι Μπάρα, κατατάσσεται 7η και την ακολουθεί στην 8η θέση η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 9 αρχηγοί κρατών – που αντιπροσωπεύουν 641 εκατομμύρια ανθρώπους –, 28 διευθύνουσες σύμβουλοι και 13 δισεκατομμυριούχοι.

Η νεότερη από τις γυναίκες της κατάταξης παραμένει η εκκεντρική τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα (28 ετών, στην 67η θέση).

Η γηραιότερη είναι η βασίλισσα Ελισάβετ (88 ετών στην 35η θέση).

Διαβάστε ακόμη: 

H Λίστα: Δέκα ελληνίδες που διαπρέπουν διεθνώς στις επιχειρήσεις

H ΛΙΣΤΑ: Οι 20 πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις

Οι γυναίκες που έκαναν «περιουσία» με το στυλ τους