Μέρκελ: Πολεμικές αποζημιώσεις; Δεν τίθεται αυτό το θέμα

Μέρκελ: Πολεμικές αποζημιώσεις; Δεν τίθεται αυτό το θέμα

Τι δήλωσε η Καγκελάριος για το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και το ελληνικό αίτημα.

Η Άνγκελα Μέρκελ σε σημερινή της συνέντευξη, εκτός από το ζήτημα του «κουρέματος» του χρέους και των διαπραγματεύσεων, κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα για το ελληνικό αίτημα για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων.

Τότε επενέλαβε την πάγια απάντηση της: «Δεν τίθεται αυτό το θέμα. Εργάζομαι για ένα καλό μέλλον των δύο χωρών μας και της Ευρώπης».

Eρωτώμενη ακόμα εάν η Ευρωζώνη θα άντεχε μία έξοδο των Ελλήνων, δηλώνει: «Στόχος της πολιτικής μας ήταν και είναι να παραμείνει η Ελλάδα μόνιμα μέρος της κοινότητας του Ευρώ. Για αυτό συνεισφέρουν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι. Κατά τα άλλα, περιμένω πρώτα ποια σχέδια θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση».

«Συνεχάρην τον νέο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως το κάνω με όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους, και του εύχομαι δύναμη και επιτυχία. Προσβλέπω στο να μπορέσω να ενδυναμώσω περαιτέρω την φιλία μεταξύ των δύο λαών μας» σημειώνει η ‘Αγγελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «κορυφαίους πολιτικούς της νέας συγκυβέρνησης στην Αθήνα», οι οποίοι «ξεσήκωναν εναντίον της Γερμανίας κατά τον προεκλογικό αγώνα», μιλώντας για το «Τέταρτο Ράιχ».
«Έχουν συγχωρεθεί οι προσβολές;» συνεχίζει ο δημοσιογράφος, για να τονίσει η ‘Αγγελα Μέρκελ ότι επιθυμεί να πετύχει η Ελλάδα και να προσθέσει: «Πολλοί άνθρωποι εκεί έχουν περάσει δύσκολες στιγμές, το γνωρίζω αυτό. Και οι περισσότεροι Έλληνες δεν φταίνε για το ότι επί δεκαετίες τόσα πολλά πήγαν λάθος».