Μέρκελ: «Θα επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με την Αίγυπτο

Μέρκελ: «Θα επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με την Αίγυπτο

Η Γερμανίδα Καγκελάριος καλεί και την ΕΕ να πράξει το ίδιο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ότι η Γερμανία θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με την κυβέρνηση της Αιγύπτου σε διμερές επίπεδο και πρόσθεσε πως τόσο η ίδια όσο και ο Γάλλος ηγέτης θεωρούν ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πράξει το ίδιο.

Έκτακτη σύνοδος της ΕΕ για την Αίγυπτο την Δευτέρα

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξεδόθη από την καγκελαρία, η Μέρκελ «εξήγησε ότι με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις η γερμανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο».

Η καγκελάριος «συμφώνησε με τον πρόεδρο (της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ) ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε επίσης να προχωρήσει σε μια συνεκτική επανεξέταση των σχέσεών της με την Αίγυπτο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Παρέμβαση κι από τον Ιταλό πρωθυπουργό
Υπέρ της ανάληψης μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για να σταματήσει η βία στην Αίγυπτο τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα με μια παρέμβασή του μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Τwitter.

«Μίλησα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Πρέπει να αναληφθεί αμέσως μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της καταστολής και των βιαιοτήτων», υπογράμμισε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρώμης νωρίτερα κάλεσε τους Ιταλούς τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται στην Αίγυπτο να μην απομακρυνθούν για κανένα λόγο από τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν.

Δείτε: Το Κάιρο στις φλόγες

Τελευταία ανανέωση: 19.04