Μέση Ανατολή: Ξεπέρασαν τους 6.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι. Σχεδόν τα μισά θύματα είναι παιδιά

Μέση Ανατολή: Ξεπέρασαν τους 6.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι. Σχεδόν τα μισά θύματα είναι παιδιά
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο τραγικός απολογισμός του πολέμου για τους αμάχους και η πλήρης αλλαγή στάσης της Τουρκίας απέναντι στο Ισραήλ.

Το φράγμα των 6.000 ξεπέρασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, την ώρα που οι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής αρχής την Τετάρτη, τουλάχιστον 6.546 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 2.704 παιδιών, σκοτώθηκαν και 17.439 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου όταν σημειώθηκε η μεγάλη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Το τελευταίο 24ωρο, 756 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 344 παιδιών, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Πλάτη» της Τουρκίας στη Χαμάς και «πάγωμα» με το Ισραήλ

Στο διπλωματικό «στρατόπεδο», ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σε συνεδρίαση του κόμματος του (AKP) την Τετάρτη πως η Χαμάς «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι απελευθερωτική ομάδα. Μουτζαχεντί που παλεύουν για την προστασία των εδαφών τους και του λαού τους».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τις δυτικές δυνάμεις που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα αντίποινα του Ισραήλ κατά της Χαμάς, λέγοντας ότι «τα δυτικά δάκρυα που χύνονται για το Ισραήλ αποτελούν εκδήλωση απάτης».

Ακόμα, ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Ισραήλ που προγραμματιζόταν για αργότερα εντός του 2023.

Επιπλέον, όπως ανέφερε αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας στο Bloomberg, η Άγκυρα «παγώνει» τα υπό εξέταση σχέδια για μια ενεργειακή κοινοπραξία με το Ισραήλ στη Μεσόγειο με στόχο την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: