Μέσι: Η Παρί θα εξοφλήσει μέρος του μισθού του με κρυπτονομίσματα Fan Token

Μέσι: Η Παρί θα εξοφλήσει μέρος του μισθού του με κρυπτονομίσματα Fan Token
epa08274270 FC Barcelona's Lionel Messi (R) arrives for his team's training session at Sant Joan Despi sports complex near Barcelona, Spain, 06 March 2020. FC Barcelona will face Real Sociedad in their Spanish La Liga soccer match on 07 March 2020. EPA/ENRIC FONTCUBERTA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλησε να πρωτοτυπήσει και με ανακοίνωσή της την Πέμπτη (12/8) ενημέρωσε ότι μέρος του υπέρογκου μισθού του Λιονέλ Μέσι θα δοθεί στον Αργεντινό με κρυπτονομίσματα Fan Token.

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να φέρει στο Παρίσι μετά τους Σέρχιο Ράμος, Ασράφ Χακίμι και Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, τον κατά για πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με τον σύλλογο του Παρισιού, με τις απολαβές του να ανέρχονται ετησίως σε 41 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Parisien.

Οι Παριζιάνοι ωστόσο, θέλησαν να πρωτοπορήσουν για ακόμη μία φορά. Για την ακρίβεια, μέσα από την ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό ότι ένα μέρος από τον μισθό του 34χρονου θα εξοφληθεί με κρυπτονομίσματα Fan Token.

Πρόκειται για ένα είδος κρυπτονομίσματος που επιτρέπει την άμεση αλληλεπίδραση του συλλόγου με τους οπαδούς, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια φίλους της ομάδας ανά τον κόσμο να έχουν δικαίωμα ψήφου για σημαντικές αποφάσεις.

Για παράδειγμα, μπορούν να επιλέξουν το μήνυμα που θα εμφανίζεται στον τοίχο των αποδυτηρίων για να παρακινήσουν τους παίκτες πριν από ένα σημαντικό ματς, να ψηφίσουν το γκολ της σεζόν ή ακόμα και να ορίσουν τους νικητές του βραβείου στο τέλος της σεζόν.

Μέσω της εφαρμογής επίσης, οι οπαδοί θα λαμβάνουν βίντεο από τους παίκτες της ομάδας, αλλά και πολλές ακόμη εκπλήξεις, που προγραμματίζονται για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Το εν λόγω κρυπτονόμισμα, που κάνει την Παρί ένα από τα πιο καινοτόμα και πρωτοποριακά αθλητικά brand στον κόσμο, αναπτύσσεται από την Socios.com, η οποία και στοχεύει στην ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς.

Πηγή: sport24.gr