Μέσω διαφημίσεων πιέζει ο Μπράνσον την κυβέρνηση της Αυστραλίας

Μέσω διαφημίσεων πιέζει ο Μπράνσον την κυβέρνηση της Αυστραλίας

Ο ιδιοκτήτης της Virgin ζητά από την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει τα κρατικά ταμεία για να ενισχύσει οικονομικά την αεροπορική εταιρεία Qantas.

Ο πασίγνωστος, πάμπλουτος, και απρόβλεπτος Σιρ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδιοκτήτης της Virgin καταχώρησε σήμερα ολοσέλιδες διαφημίσεις στον αυστραλιανό Τύπο με τις οποίες καλεί την κυβέρνηση να μην ενισχύσει οικονομικά την εθνική αεροπορική εταιρεία Qantas.

Η Qantas, εταιρεία-σύμβολο στην Αυστραλία, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ζητά ενίσχυση από την κυβέρνηση.

«Αν η κυβέρνηση στηρίξει την Qantas, τότε κάθε εταιρεία που λειτουργεί στην Αυστραλία, κάθε φορά που έχει οικονομικό πρόβλημα θα τρέχει στην κυβέρνηση για ενίσχυση», αναφέρεται στη διαφήμιση, με την οποία ο Μπράνσον καλεί την κυβέρνηση να αρνηθεί το αίτημα της Qantas, σημειώνοντας πως αν οι φορολογούμενοι «ξελασπώσουν την εταιρεία, τότε οι ξένες εταιρείες θα το σκεφτούν δυο φορές πριν επενδύσουν στην Αυστραλία».

Διαβάστε ακόμη: Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas η ασφαλέστερη στο κόσμο

Η συντηρητική κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ, που έχει ταχθεί εναντίον οποιασδήποτε βοήθειας σε ιδιωτικές εταιρείες -εξαιτίας αυτής της στάσης της η Αυστραλία θα μείνει χωρίς βιομηχανία αυτοκινήτων, αφού και η Toyota αποφάσισε να μεταφέρει το εργοστάσιό της– φέρεται να εξετάζει με κάποια συμπάθεια το αίτημα της Qantas.

Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον επισημαίνει στην καταχώρηση πως η εταιρεία του ξεκίνησε από το μηδέν, σήμερα απασχολεί 9.000 άτομα, προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και ενισχύει την αυστραλιανή οικονομία.

«Δεν μπορεί η Qantaς, επίσης ιδιωτική εταιρεία, να μας ανταγωνίζεται με χρήματα των φορολογουμένων», καταλήγει η διαφήμιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Συμβουλές δια χειρός Σερ Μπράνσον