Μετά από την αναδιάρθρωση, η Toshiba προχωρά σε 4.000 απολύσεις

Μετά από την αναδιάρθρωση, η Toshiba προχωρά σε 4.000 απολύσεις
(FILES) In this file photo taken on November 8, 2018, journalists sit in front of a logo of Toshiba prior to the company's press conference in Tokyo. - Toshiba shareholders on June 25, 2021 rejected the reappointment of board chair Osamu Nagayama in a rebuke to management after revelations of attempts to sway voting on activist investor proposals. (Photo by Martin BUREAU / AFP) Photo: AFP
Η Toshiba αποσύρθηκε από το χρηματιστήριο τον Δεκέμβριο λόγω της εξαγοράς της αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ιαπωνική Toshiba ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα περικόψει έως και 4.000 θέσεις εργασίας στην εγχώρια αγορά, καθώς ο βιομηχανικός όμιλος επιταχύνει την αναδιάρθρωση υπό νέα ιδιοκτησία.

Η Toshiba αποσύρθηκε από το χρηματιστήριο τον Δεκέμβριο λόγω της εξαγοράς της αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων από κοινοπραξία με επικεφαλής την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Japan Industrial Partners (JIP), επισφραγίζοντας μια δεκαετία σκανδάλων και αναταραχών.

Οι προσπάθειες της κοινοπραξίας να οργανώσει την ανάκαμψη της Toshiba θεωρούνται δοκιμασία για τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στην Ιαπωνία, τα οποία συνήθιζαν να θεωρούνται ως «hagetaka» ή «όρνια» λόγω της αρπακτικής φήμης τους.

Η Toshiba θα μεταφέρει τις λειτουργίες των γραφείων της από το κεντρικό Τόκιο στο Καβασάκι, δυτικά της πρωτεύουσας και θα στοχεύσει σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους 10% σε τρία χρόνια.

Στην Ιαπωνία, η οποία είναι γνωστή για τη συντηρητική επιχειρηματική της κουλτούρα, τα σχήματα ιδιωτικών συμμετοχών (PE) θεωρούνται όλο και περισσότερο ως επιλογή για εταιρείες που διαθέτουν μη βασικά περιουσιακά στοιχεία ή δεν έχουν υποψήφιους διαδόχους.

Τους τελευταίους μήνες ένα κύμα εταιρειών ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας, όπως η Konica Minolta, η εταιρεία φωτοτυπικών μηχανημάτων, η εταιρεία καλλυντικών Shiseido και η εταιρεία ηλεκτρονικών Omron.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com