Μετά τα αυτόνομα αυτοκίνητα η Σιγκαπούρη παρουσιάζει λεωφορεία χωρίς οδηγό!

Μετά τα αυτόνομα αυτοκίνητα η Σιγκαπούρη παρουσιάζει λεωφορεία χωρίς οδηγό!
Tourists visit Singapore's famous Merlion (C) in front of the skyline of the city's financial business district on February 25, 2015. Singapore on February 23 announced income tax rises for the top five percent of the population to fund rising social spending targeted at the poor and elderly in the rapidly ageing city-state. AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN (Photo credit should read ROSLAN RAHMAN/AFP/Getty Images) Photo:

Στόχος της η αντιμετώπιση της αύξησης του πληθυσμού. 

H Σιγκαπούρη υπέγραψε μια συμφωνία την περασμένη Τετάρτη προκειμένου να ξεκινήσει τις δοκιμές κυκλοφορίας αυτόνομων λεωφορείων, με στόχο να καταφέρει στο τέλος να αντιμετωπίσει την αύξηση του πληθυσμού της.

Χώρες σε όλο τον κόσμο ενθαρρύνουν την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών και η υψηλής πυκνότητας Σιγκαπούρη ελπίζει ότι θα «πείσει» τους κατοίκους της να χρησιμοποιούν πιο συχνά τα κοινόχρηστα οχήματα (τύπου Uber) και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

«Λένε τα μεγάλα όνειρα ξεκινούν όντας μικρά στην αρχή. Εμείς συνεργαζόμαστε με το NTU (Nanyang Technological University) για την κατασκευή δυο αυτόνομων ηλεκτρικών λεωφορείων», δήλωσε ο ρυθμιστής των μεταφορών της Σιγκαπούρης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Από την πλευρά της, η Αρχή Μεταφορών ελπίζει εν τέλει να εξοπλίσει τα υπάρχοντα λεωφορεία με αισθητήρες και να αναπτύξει ένα αυτόνομο σύστημα που θα έφερνε ορατά αποτελέσματα στην κυκλοφορία και τις κλιματικές συνθήκες της Σιγκαπούρης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Σιγκαπούρης για πρώτη φορά τα αυτόνομα λεωφορεία.