Μετά την Ελλάδα και η Πορτογαλία ζητά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της

Μετά την Ελλάδα και η Πορτογαλία ζητά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της
epa05034529 Leftist parties vote in favor of the law that allows same-sex couples to legally adopt children, at Portuguese Parliament, in Lisbon, Portugal, 20 November 2015. Portugal's Parliament has approved same-sex couples to legally adopt children. EPA/MARIO CRUZ

Το συγκυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας αναμένεται να καταθέσει νομοθετική πρόταση για το θέμα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας, που στηρίζει στο κοινοβούλιο την κυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλιστών, θα παρουσιάσει εντός των επόμενων ημερών μια νομοθετική πρόταση με αίτημα την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της χώρας.

Ο βουλευτής Πάουλο Σα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό TSF ότι το κόμμα του θα προτείνει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους κατά τη συζήτηση που θα γίνει στο κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό. Η συζήτηση θα ξεκινήσει την Δευτέρα και αναμένεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Οι Σοσιαλιστές σχημάτισαν κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, υποσχόμενοι προεκλογικά ότι θα τερματίσουν τη λιτότητα που είχε επιβάλει η προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση με βάση το μνημόνιο του 2011-14. Βασίζονται όμως στους Κομμουνιστές και το Αριστερό Μπλοκ για να περνούν τα νομοσχέδια. Και τα δύο αυτά κόμματα έχουν ταχθεί υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του πορτογαλικού εθνικού χρέους.