Μετά το drive-in σινεμά έρχεται το… πλωτό σινεμά (Φωτογραφίες)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Παρίσι έκανε τη δική του πρόταση στο θερινό σινεμά.

Ως αντιπρόταση στην τάση του drive-in, η γαλλική πρωτεύουσα διοργάνωσε μια κινηματογραφική βραδιά στις όχθες του Σηκουάνα, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, με το… float-in.

Τα drive-in έχουν επανέλθει και μάλιστα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προσφέροντας την προστασία και κοινωνική αποστασιοποίηση που είναι πλέον απαραίτητη. Στο Παρίσι, όμως, σκέφτηκαν έναν ακόμη πιο πρωτότυπο τρόπο για θερινό σινεμά που θα επιτρέπει το απαραίτητο social distancing: το… float-in.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με το Time Out, η γαλλική πρωτεύουσα «έστησε» το πρώτο Cinéma sur lEau (σινεμά πάνω στο νερό) στο Canal de l’Ourcq στις 18 Ιουλίου, όπου προσφέρθηκαν 38 ηλεκτρικές βάρκες για μέχρι 150 άτομα, τα οποία μπόρεσαν να καθίσουν και να απολαύσουν σινεμά κυριολεκτικά επιπλέοντας στο νερό.

Το event συνέπεσε με το Paris Plages, μια πρωτοβουλία που μετατρέπει το πάρκο στις όχθες του ποταμού, Parc Rives de Seine, και την μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της πόλης, Bassin de la Villette, σε αστική παραλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι επισκέπτες μπορούσαν να καθίσουν σε ομάδες των 2, 4 ή 6 στις βάρκες, αρκεί να είναι μέλη της ίδιας οικογένειας ή φίλοι, ενώ το καλύτερο σημείο είναι ότι δεν υπήρχε κανένα κόστος και οι τυχεροί επιλέχτηκαν με λοταρία. Οι τυχεροί, μάλιστα, απόλαυσαν και δωρεάν παγωτό πριν την ταινία, η οποία ήταν το «Le Grand Bain» του Gilles Lellouche, μια κωμωδία του 2018, για μια ομάδα μεσήλικων φίλων που αποφασίζουν να ξεκινήσουν συγχρονισμένη κολύμβηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κι όσοι δεν κέρδισαν στη λοταρία, είχαν την ευκαιρία να δουν και πάλι την ταινία, καθισμένοι σε καρέκλες αυτή τη φορά, στις όχθες του ποταμού.

Σχετικά άρθρα