Μετά τον Φεβρουάριο θα αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Μετά τον Φεβρουάριο θα αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού
O πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας (δεν εικονίζεται) επισκέφθηκαν τη βίλα Πετρίδη, όπου άρχισε τη λειτουργία του εξεταστήριο για τον covid-19, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ως το καλοκαίρι θα κρατήσει η διαδικασία, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Μετά τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, «ο προγραμματισμός έχει γίνει με την κεντρική συμφωνία της Ε.Ε. κι εμείς θα πάρουμε τις δόσεις που είναι αρκετές για να ξεκινήσουμε με τους υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή και τους ηλικιωμένους που βρίσκονται στις μονάδες φροντίδας. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι και οι πιο ευάλωτοι, οι οποίοι θα αρχίσουν να έχουν την απαραίτητη ανοσία από το εμβόλιο, το οποίο από ό,τι φαίνεται έχει κι εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας σημείωσε ότι στον γενικό πληθυσμό ο εμβολιασμός θα πάρει κάποιο διάστημα αναφέροντας συγκεκριμένα ότι υπολογίζει πως θα ξεκινήσει μετά τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει μέχρι και το καλοκαίρι.

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα είπε πως παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Ο δείκτης θετικότητας που θα ανακοινωθεί σήμερα και αφορά στην προηγούμενη εβδομάδα, έχει πέσει κάτω από το όριο του 4% που υπάρχει και στην Ε.Ε. έναντι 4,34% που ήταν την προ-προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι πολύ κρίσιμες οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και συνέστησε στους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους.

Αναφερόμενος στα τεστ που διενεργεί ο ΕΟΔΥ, ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι «καθημερινά πραγματοποιούμε πάνω από 30.000 τεστ κι έχουμε φτάσει και το ρεκόρ των 36.000 σε μια ημέρα, ενώ από εβδομάδα θα κάνουμε και περισσότερα τυχαιοποιημένα μέσα από το testing.gov.gr και πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα 40.000.

Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν οι περιοχές που έχει επιβληθεί σκληρότερο lockdown, ανέφερε ότι στην Κοζάνη, από τον Νοέμβριο που έχουμε μπει σε lockdown, καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και γι’ αυτόν τον λόγο επιβλήθηκαν αυστηρότερα μέτρα. «Η Δυτική Αττική με βάση τα τεστ που κάνουμε τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από αυτή που περιμέναμε, ενώ το πρόβλημα επικεντρώνεται στην περιοχή του Ασπροπύργου», συμπλήρωσε.