Μετά τον Κιμ προσεγγίζει και το Πεκίνο ο Πούτιν- Ζητά έρευνα για το μολυσμένο ρωσικό πετρέλαιο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι κανένας δεν επιθυμεί τους εμπορικούς πολέμους, εκτιμώντας ότι πλήττουν την παγκόσμια οικονομία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Κίνα είναι αντιμέτωπη με αρκετούς περιορισμούς για την ανάπτυξή της και πρέπει να προωθεί τα προϊόντα της. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την βελτίωση της διαμετακομιστικής δυναμικής της, σε εμπορικό επίπεδο, ενώ η Μόσχα καλωσορίζει την αύξηση των εμπορικών της σχέσεων με το Πεκίνο. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης, ότι κανένας δεν επιθυμεί τους εμπορικούς πολέμους, εκτιμώντας ότι οι εμπορικοί πόλεμοι πλήττουν την παγκόσμια οικονομία.

Την ανάγκη διεξαγωγής μιας έρευνας για το μολυσμένο ρωσικό πετρέλαιο με την βοήθεια των υπηρεσιών επιβολής του νόμου υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην ρωσική πρωτεύουσα. Η Πολωνία, η Γερμανία, η Ουκρανία, αλλά κι άλλες χώρες ανέστειλαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού (Druzhba pipeline) μέσα στην εβδομάδα, εξαιτίας του εντοπισμού μόλυνσης. Η Ρωσία από την πλευρά της, προγραμματίζει να αποκαταστήσει την εξαγωγή πετρελαίου μέσω του αγωγού στην Ευρώπη, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί να μάθει την θέση του νεοεκλεγμένου προέδρου της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι, για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία. Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο, ότι θα πρέπει να συζητήσει τρόπους για τον τερματισμό της πολεμικής διαμάχης στην Ανατολική Ουκρανία με τον Ζελένσκι, καθώς ο ουκρανικός λαός έχει κουραστεί από τις πολεμικές συγκρούσεις.