Μετακίνηση σε περιορισμένο χρονικό διάστημα εξετάζει η κυβέρνηση

Μετακίνηση σε περιορισμένο χρονικό διάστημα εξετάζει η κυβέρνηση
Πεζός φορώντας μάκα προστασίας περπατά στην άδεια από κόσμο πλατεία Ομόνοιας, Αθήνα, Κυριακή 29 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα μέτρα φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των περιορισμών στις μετακινήσεις. Οι εικόνες συνωστισμού έξω από τράπεζες τόσο την Τρίτη, όσο και σήμερα, αλλά και η κοσμοσυρροή το Σαββατοκύριακο στην παραλία Θεσσαλονίκης δείχνουν πως κάποιοι πολίτες αναζητούν παραθυράκια στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και περιορισμού των μετακινήσεων.

Ένα από αυτά εξετάζεται να είναι η μετακίνηση σε περιορισμένο χρονικό διάστημα που θα δηλώνεται σε sms, όχι περισσότερες από δύο φορές την ημέρα.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η μετακίνηση, εφόσον ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, θα δηλώνεται όπως μέχρι σήμερα σε sms, στο οποίο θα προσθέτουμε και την ώρα στην οποία βγαίνουμε έξω, ώστε να ελέγχεται αν τηρείται το χρονικό διάστημα που θα επιτραπεί και θα είναι διαφορετικό, ανάλογα με την κατηγορία.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα επιτραπεί η δήλωση μετακίνησης σε χαρτί για τους πολίτες από μία ηλικία και πάνω, σίγουρα πάνω από 60 ετών, ενώ μελετάται να μην επιτρέπεται στο ίδιο άτομο να βγαίνει έξω πάνω από δύο φορές την ημέρα. Δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης αύξηση του ύψους του προστίμου, μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα γίνουν μάλλον αύριο ώστε τα νέα μέτρα να ισχύσουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τεθεί χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών, επιβεβαίωσε, σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα συγκεκριμένα μέτρα καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό μετακινήσεων όσο και στη διάρκειά τους. Ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθούν συγκεκριμένοι χρονικοί περιορισμοί με τους πολίτες «να βγαίνουν μία-δύο φορές, συνδυάζοντας τις μετακινήσεις τους, να είναι σύντομες».

«Θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό και την αποστολή στο 13033 ώστε να αναφέρεται η ώρα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε πόλεις όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που σκέφτονται οι Αρχές είναι:

– τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών
– περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη
– χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών
– απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας