«Μετέωρη» αγγλική εταιρεία: O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου απέσυρε την επένδυση του

«Μετέωρη» αγγλική εταιρεία: O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου απέσυρε την επένδυση του

Γιατί ο ιδρυτής της easyJet δεν προχώρησε τελικά σε επένδυση ύψους 500.000 στην εταιρεία DripApp.

Το μέλλον της startup εταιρείας DripApp, με έδρα το Λονδίνο, που επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν ροφήματα με έκπτωση σε συγκεκριμένα καφέ της Βρετανικής πρωτεύουσας μέσω της εφαρμογής, είναι μετέωρο αφού ο ιδρυτής της easyJet Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου αποφάσισε να αποσύρει την επένδυση του.

Ο μεγιστάνας των αερομεταφορών ετοιμαζόταν να επενδύσει σχεδόν 500.000 λίρες στην startup σε μια αποτίμηση 2.000.000 λιρών, σύμφωνα με τον Ruben Grigri, συνιδρυτή της DripApp, η οποία παίρνει μια προμήθεια όταν κάποιος από τους 30.000 χρήστες της κάνει μια παραγγελία μέσω του app.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Grigri στο Business Insider ο γνωστός επιχειρηματίας απέσυρε τη προσφορά του μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ – μια απόφαση που κόστισε στην easyJet 40 εκατ. λίρες μέσα σε τέσσερις εβδομάδες λόγω της πτώσης της λίρας.

Ο Χατζηιωάννου θα προχωρούσε στην επένδυση των χρημάτων εφόσον η DripApp προχωρούσε σε μια μικρή αλλαγή του προϊόντος της για να είναι πιο συμβατό με το εμπορικό σήμα της easyJet, σύμφωνα με τον Grigri. Αυτό πιθανότατα να σήμαινε την υιοθέτηση του πορτοκαλί χρώματος της easyJet στην DripApp και, ενδεχομένως την αλλαγή του ονόματος σε “easyCoffee” ή “εύκολο” και κάτι άλλο, κάτι το οποίο η ομάδα του DripApp δεν ήταν πολύ πρόθυμη να δεχτεί.

Ο Χατζηιωάννου ήταν επίσης πρόθυμος να επενδύσει 250.000 λίρες στην DripApp αν η ομάδα αρνούνταν το rebranding.

«Την ημέρα του Brexit, η easyJet έχασε το 42% της αξίας της», δήλωσε ο Grigri, «γι αυτό και δε θέλαμε να τον ενοχλήσουμε και αποφασίσαμε να του δώσουμε λίγο χρόνο».

Μετά το Brexit ο επιχειρηματίας δεν είχε όρεξη για πολλές συζητήσεις, όπως εξηγεί ο Grigri, και μάλιστα δήλωσε ανοιχτά πως θα προχωρήσει στην επένδυση εφόσον συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της easyJet καθώς δεν είχε χρόνο για διαπραγματεύσεις.

Η ξερή αυτή δήλωση είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα της DripApp να αρνηθεί τη πρόταση του.

Μετά την απόρριψη της προσφοράς, η DripApp προσπάθησε να σηκώσει 200.000 λίρες μέσα απ’ τη πλατφόρμα crowdfunding Seeders, αναγκάστηκαν όμως να διακόψουν τη καμπάνια μετά από μόλις τρεις ημέρες, επειδή δεν υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον. «Δεν ήταν μια καλή ιδέα για να είμαι ειλικρινής», δήλωσε ο Γάλλος επιχειρηματίας.

Να σημειωθεί ότι κανένας εκπρόσωπος της easyJet δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις επενδυτικές αποφάσεις της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Ποια τα πιθανά μελλοντικά σχέδια της EasyJet μετά το Brexit