ΜΕΤΚΑ: Ολοκληρώθηκε ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Τουρκία

ΜΕΤΚΑ: Ολοκληρώθηκε ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Τουρκία

Υπεγράφη το πιστοποιητικό προσωρινής παραλαβής από την εταιρεία.

Μετά την επιτυχή έναρξη εμπορικής λειτουργίας του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, 800MW στο Ντενιζλί, ήδη από τον Ιούνιο του 2013 και την επίλυση όλων των εμπορικών και τεχνικών εκκρεμοτήτων, η ΜΕΤΚΑ ανακοίνωσε την υπογραφή του πιστοποιητικού προσωρινής παραλαβής (PAC).

Η σύμβαση έργου υλοποιήθηκε από τη ΜΕΤΚΑ ΑΕ και την 100% θυγατρική της ΜΕΤΚΑ στην Τουρκία, Power Projects Limited. Κύριος του έργου είναι η κοινοπραξία RWE/TURCAS Guney Elektrik Uretim A.S.

Ο σταθμός συνδυασμένου κύκλου στο Ντενιζλί είναι ο δεύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής τελευταίας τεχνολογίας με καύσιμο φυσικό αέριο, που κατασκευάζει η ΜΕΤΚΑ στην Τουρκία για λογαριασμό διεθνών επενδυτών, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου έργου στη Σαμσούντα. Και οι δύο σταθμοί συνδυάζουν υψηλή απόδοση και λειτουργική ευελιξία, στοιχεία απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τουρκικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το αντικείμενο εργασιών της METKA/ Power Projects κάλυψε όλο το εύρος των εργασιών μελέτης, προμήθειας εξοπλισμού και κατασκευής του σταθμού, που βασίζεται σε δύο αεριοστροβίλους/γεννήτριες τύπου SGT5 – PAC 4000F της Siemens και ένα ατμοστρόβιλο Siemens τύπου SST5 – PAC 5000, που συνδυάζονται με δύο λέβητες ανάκτησης θερμότητας και όλο το σχετικό βοηθητικό εξοπλισμό. Η ψύξη του κύριου εξοπλισμού του σταθμού εξασφαλίζεται, μέσω αερόψυκτου συμπυκνωτή.

Διαβάστε ακόμη: ΜΕΤΚΑ: Προσωρινός ανάδοχος στο σιδηροδρομικό έργο Κιάτο-Ροδοδάφνη