Μετοχές στους εργαζομένους δίνει η L’Oréal- Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας

Μετοχές στους εργαζομένους δίνει η L’Oréal- Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας
epa06217992 (FILE) - View of L'Oreal sign in Paris, France, 16 February 2010 (reissued 21 September 2017). According to media reports, French businesswoman Liliane Bettencourt, the heiress of cosmetics giant L'Oreal and daughter of the company's founder, has died on 21 September 2017. Bettencourt was also considered the richest woman in the world, according to a Forbes rating. She was 94. EPA/YOAN VALAT *** Local Caption *** 02035304 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 57 χώρες- ανάμεσά τους και η Ελλάδα- και θα δώσει στους εργαζομένους της L'Oréal, στη Γαλλία και διεθνώς, τη δυνατότητα να συνδεθούν ακόμη περισσότερο με την ανάπτυξη του Ομίλου.

Η L’Oréal ανακοίνωσε την έναρξη του δεύτερου Προγράμματος Διάθεσης Μετοχών στους Εργαζομένους της Εταιρείας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 57 χώρες- ανάμεσά τους και η Ελλάδα- και θα δώσει στους εργαζομένους της L’Oréal, στη Γαλλία και διεθνώς, τη δυνατότητα να συνδεθούν ακόμη περισσότερο με την ανάπτυξη του Ομίλου.

Με το πρώτο παγκόσμιο Πρόγραμμα Διάθεσης Μετοχών στους Εργαζομένους της Εταιρείας το 2018, η L’Oréal άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην κοινωνική της πολιτική.

Για αυτό το δεύτερο πρόγραμμα, ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της L’Oréal, δήλωσε: «Φέτος, μετά την επιτυχία του πρώτου προγράμματος το 2018, θέλουμε να συμπεριλάβουμε και πάλι τους εργαζομένους μας στην ευημερία του Ομίλου μας. Αυτό το δεύτερο Πρόγραμμα Διάθεσης Μετοχών στους Εργαζομένους της Εταιρείας είναι μια νέα ευκαιρία για όσους το επιθυμούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της εταιρείας και να συμμετάσχουν στο στρατηγικό της έργο. Αυτό το νέο σχέδιο επιβεβαιώνει τη φιλοδοξία μας να συνδέσουμε τους εργαζομένους μας ακόμη πιο στενά με το μέλλον της L’Oréal».

Η τιμή αγοράς των μετοχών θα καθοριστεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2020. Θα είναι ίση με τη μέση τιμή εκκίνησης των μετοχών της L’Oréal στο χρηματιστήριο Euronext Paris κατά τις είκοσι ημέρες διαπραγμάτευσης που προηγούνται της απόφασης, μετά από έκπτωση 20%.

Το πρόγραμμα περιορίζεται σε 500.000 μετοχές (συμπεριλαμβανομένης της συνεισφοράς των εργοδοτών).

Η περίοδος εγγραφών θα διαρκέσει από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2020 και ο διακανονισμός (πληρωμή- παράδοση) έχει προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου 2020.

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μετοχές της L’Oréal σε ένα «κλασικό» πλαίσιο εγγραφών, όπου η αξία της επένδυσής τους θα ποικίλλει ανάλογα με τις αλλαγές στην τιμή της μετοχής της L’Oréal. Θα επωφεληθούν επίσης από μια συνεισφορά από την πλευρά των εργοδοτών, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο ενημερωτικό υλικό του προγράμματος.

Οι ονομαστικές μετοχές, καθώς και τα μερίδια συμμετοχής των εργαζομένων στο μετοχικό κεφάλαιο, δεσμεύονται για πέντε έτη, υπό την επιφύλαξη των εξαιρέσεων πρόωρης αποδέσμευσης που ορίζονται από τους ισχύοντες κανονισμούς στη Γαλλία και στις άλλες χώρες στις οποίες διατίθεται η προσφορά.

Η αίτηση εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο Euronext Paris των μετοχών που πρόκειται να εκδοθούν θα κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι μετοχές θα εισαχθούν στον ίδιο κωδικό με τις υπάρχουσες μετοχές (κωδικός ISIN: FR0000120321) και θα είναι ανταλλάξιμες με τις εν λόγω μετοχές από τη στιγμή που θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση.