Μέτωπα φωτιάς σε Φωκίδα, Ηλεία και Αργολίδα

Μέτωπα φωτιάς σε Φωκίδα, Ηλεία και Αργολίδα
Πυροσβεστικό όχημα κατευθύνεται προς το σημείο κατάσβεσης κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, Σάββατο 07 Αυγούστου 2021. Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι ισχυρότατες δυνάμεις στην πυρκαγιά της Αττικής, η οποία, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσιάζει μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα από το πρωί σε σχέση με τη νύχτα, αλλά εξακολουθούν να τη θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμα, καθώς από το μεσημέρι αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας τα πράγματα μπορούν να γίνουν και πάλι ανεξέλεγκτα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν τη νύχτα τα στελέχη της Πυροσβεστικής.

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές, για να θέσουν υπό έλεγχο ορισμένα από τα μέτωπα της φωτιάς στην Άμφισσα.

Εκμεταλλευόμενοι την ύφεση των καιρικών συνθηκών οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Ωστόσο η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται προς την Ιτέα, όπου έχουν αναπτυχθεί δύο μέτωπα το ένα προς το Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς τα οποία παραμένουν ακόμα ενεργά.

«Μέσα στη νύχτα μάς βοήθησε η ύφεση των ανέμων. Μας ανησυχεί το μέτωπο από Ιτέα προς Αγία Ευθυμία» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος, ο οποίος τόνισε ότι αναμένεται «ενισχυμένη παρουσία σε εναέρια μέσα για να βοηθήσουν αποτελεσματικά».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται και επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 43 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος θα συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μάχη με τις φλόγες στην Αργολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Κρανίδι Αργολίδας με αφετηρία, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ερμιονίδας Ιωάννη Γεωργόπουλου στην «Κ», τον χώρο του γνωστού ξενοδοχείου Amanzoe. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου υπέστησαν ζημιές, ενώ έγινε οργανωμένη εκκένωση των εγκαταστάσεών του.

Στην περιοχή βρίσκονται σήμερα και επιχειρούν 63 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αναζοπυρώσεις στην Ηλεία

Συνεχείς αναζωπυρώσεις εκδηλώθηκαν όμως και στην Ηλεία, στη φωτιά που ξεκίνησε την Κυριακή από την Αχαΐα. Το απόγευμα της Δευτέρας οι φλόγες πλησίασαν το χωριό Λάττα, όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης. Στην περιοχή επιχειρούσαν 195 πυροσβέστες με 48 οχήματα, καθώς και εναέρια μέσα.

Σήμερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται και επιχειρούν 195 πυροσβέστες με 48 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά στο Άγιον Όρος

Πάνω από 52 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες Δευτέρα, μεταξύ αυτών και στο Άγιον Όρος, σε δασική έκταση κοντά στο ακρωτήριο Αράπης. Στο σημείο επιχειρούσε ένα ελικόπτερο από αέρος, ενώ στο έδαφος τη μάχη έδιναν 46 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας ακόμα μία φωτιά εκδηλώθηκε στη Ζάκυνθο, σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπί, στη βόρεια πλευρά του νησιού. Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα αεροσκάφος τύπου «Πετζετέλ» και δύο ελικόπτερα, ενώ υπήρχε συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί και σήμερα, καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου.