Τα μέτρα, τα αντίμετρα και οι εκπλήξεις που κρύβουν οι τεχνικές λεπτομέρειες

Τα μέτρα, τα αντίμετρα και οι εκπλήξεις που κρύβουν οι τεχνικές λεπτομέρειες
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέρχεται για την συνάντησή του με τους θεσμούς, Αθήνα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017. Κεντρικό θέμα για την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που τώρα ξεκινούν, είναι «ο προσδιορισμός του ύψους των μέτρων, θετικών και αρνητικών», επισημαίνει κυβερνητική πηγή σε επικοινωνία που είχε με το ΑΠΕ -ΜΠΕ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τι βγήκε από την πρώτη συζήτηση επί των προτάσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Μια πρώτη συζήτηση επί των ελληνικών προτάσεων για τα μέτρα-αντίμετρα που θα νομοθετηθούν, υπήρξε κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών την Τετάρτη.

Αυτό δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, προσθέτοντας ότι οι θεσμοί θεωρούν πως μερικά από αυτά είναι σε «πολύ καλό δρόμο», σε μερικά χρειάζονται κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ σε ορισμένα εκφράζουν διαφωνίες. Το θέμα έχει παραπεμφθεί στα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου να υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων.

Ο ίδιος παράγοντας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018- 2019, λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν έχει ενσωματώσει στην έκθεση που δημοσιοποίησε με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του, τα δημοσιονομικά στοιχεία μετά τον Νοέμβριο (σ.σ. π.χ. υπεραπόδοση εσόδων). Τα νέα στοιχεία θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο και θα επανέλθουν σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας.