Μέτρα για κορωνοϊό: Συνεχίζονται οι περιορισμοί στα γήπεδα

Μέτρα για κορωνοϊό: Συνεχίζονται οι περιορισμοί στα γήπεδα
Άποψη του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας όπως διαμορφώθηκε για τον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου του Champions League Μίλαν-Λίβερπουλ, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, Δευτέρα 21 Μαϊου 2007. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν δίνει το πράσινο φως για την αύξηση των θεατών στις αθλητικές εκδηλώσεις.

Παραμένουν οι περιορισμοί όσον αφορά στην επιτρεπόμενη πληρότητα των γηπέδων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας η οποία ακόμη συνεδριάζει, δεν δίνει το πράσινο φως για άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή έκρινε ότι το επίπεδο του επιδημιολογικού φορτίου είναι ακόμη αρκετά υψηλό για να επιτραπεί κάποια χαλάρωση των μέτρων για τις αθλητικές εκδηλώσεις. Επίσης δεν αλλάζει τίποτα και στη λειτουργεία των καταστημάτων ΟΠΑΠ Play.

Έτσι, στα γήπεδα θα ισχύσουν για το επόμενο διάστημα όσα ισχύουν και σήμερα, δηλαδή παρουσία φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου, με ανώτερο αριθμό σε κάθε περίπτωση τους 1.000 φιλάθλους.

Υπενθυμίζεται πως από την Δευτέρα, 31.01.2022, τα μέτρα κατά του κορωνοϊού χαλάρωσαν σε ό, τι αφορά την εστίαση, όπου πλέον δεν υπάρχει ωράριο, ενώ έχει επιτραπεί ξανά και η μουσική.

Μένει να φανεί τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Πότε θα έρθει μεγαλύτερη αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας, ούτως ώστε να δοθεί και το «πράσινο φως» για νέα χαλάρωση των μέτρων.

Τα μέτρα αναμένεται να επαναξιολογηθούν σε μία εβδομάδα και πάλι.

Πηγή: News247.gr