Μέτρα στήριξης των καταναλωτών θα ζητήσει από την ΕΕ ο Μητσοτάκης

Μέτρα στήριξης των καταναλωτών θα ζητήσει από την ΕΕ ο Μητσοτάκης
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις (Klaus Iohannis), στο Μέγαρο Cotroceni, στο Βουκουρέστι, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα θέσει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής το ζήτημα της στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς η κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει την ενεργειακή κρίση.

Την πρόθεσή του να ζητήσει στην Επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκτακτα μέτρα στήριξης των Ευρωπαίων καταναλωτών και επιχειρήσεων, καθώς η κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει την ενεργειακή κρίση και φέρνει νέο κύμα ακρίβειας, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις κοινές δηλώσεις με τον Ρουμάνο ομόλογο του, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι βραχυπρόθεσμα είναι αναγκαία έκτακτα μέτρα στήριξης, καθώς ούτως ή άλλως όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ με τον ένα ή άλλο τρόπο επιδοτούν ήδη τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα.

Υποστήριξε ότι χρειάζεται μία ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες κράτη – μέλη της ΕΕ και για όλες είναι δημοσιονομικά επώδυνο” και δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σημειωτέον ότι αύριο θα συγκληθεί σύμφωνα με πληροφορίες έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία, κατά την οποία θα συζητηθούν και οι κυρώσεις στη Ρωσία.

Εκτός όμως από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη- μέλη ανησυχούν για το ενεργειακό και ήδη η Κομισιόν έχει εκπονήσει σχέδιο για την προμήθεια κυρίως υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από εναλλακτικές πηγές. Σε κάθε περίπτωση όμως, έρχεται νέο κύμα ακρίβειας και για την αντιμετώπιση του θα απαιτηθούν έκτακτα μέτρα, εκτιμούν στην Αθήνα.

Πηγή: News247.gr