Metron Analysis: Στο 10,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Metron Analysis: Στο 10,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πεντακομματική Βουλή και διαφορά 10,9 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δίνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Αnalysis.

Πεντακομματική Βουλή και διαφορά 10,9 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δίνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Αnalysis για λογαριασμό της εφημερίδας Τα Nέα. Η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 37,8% ενώ στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει το 26,9%.

Τρίτη φέρνει η δημοσκόπηση τη Χρυσή Αυγή, με 7,2% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%.

 Στο 6,3% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 2,5% το Ποτάμι, στο 2,4% η Ένωση Κεντρώων, ενώ οι ΑΝΕΛ στο 1,3%.
Σύμφωνα με την έρευνα, η κυβέρνηση έχει ζημιωθεί δημοσκοπικά από την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και από την συμφωνία με την Εκκλησία ωστόσο μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχτεί οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι εμφανίζονται με το παραπάνω ποσοστό. Μάλιστα, η δημοσκόπηση των ΝΕΩΝ διαπιστώνει πως τα “κέρδη” εισπράττει το κόμμα Ελληνική Λύση, του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εντοπίζονται πλέον στο όριο του στατιστικού σφάλματος καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό 1,3% γεγονός το οποίο αντανακλά τα ισχυρά πλήγματα που έχει δεχθεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου από τη Συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων αλλά και από το εκκλησιαστικό. Χαρακτηριστικό του χάσματος που έχει δημιουργηθεί είναι και το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ δεν εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης το 70% των ερωτηθέντων εκφράζει αρνητική γνώμη.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45% θετικής γνώμης, δεύτερη με 34% η Φώφη Γεννηματά και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 33%, ο Βασίλης Λεβέντης με 31%, ο Αλέξης Τσίπρας με 30%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 19%, ο Πάνος Καμμένος μς 12% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10%.

Στην παράσταση νίκης το 40% των ερωτηθέντων απαντά ότι πρώτο κόμμα θα έρθει η ΝΔ με μικρή διαφορά.

Το 63% των ερωτηθέντων έχει αρνητική εντύπωση σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός το 31% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 20% ο Αλέξης Τσίπρας.

Η έρευνα της Metron Analysis ήταν τηλεφωνική και διεξήχθη από τις 19-21 Νοεμβρίου με δείγμα 1205 άτομα. 

ΣΥΡΙΖΑ: Τοξική προπαγάνδα ο τρόπος παρουσίασης δημοσκόπησης

«Τα Νέα του κ. Μαρινάκη δημοσιεύουν σήμερα άλλη μια δημοσκόπηση, που δίνει άλλη μία… διαστημική διαφορά υπέρ της ΝΔ» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Δεν έφτανε, όμως, αυτό στην εφημερίδα της τοξικής προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει «στον τίτλο της πανηγυρίζει την… οριστική ανατροπή, που ο ιδιοκτήτης της ονειρεύεται, αναφέροντας ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ. βρίσκεται “στο ψηλότερο σημείο της τριετίας”. Με αποτέλεσμα να τους διαψεύσει και να τους επικρίνει δημόσια ακόμα και ο αυτουργός της δημοσκόπησης, Στράτος Φαναράς».

«Ο ΔΟΜ, που με τις εφημερίδες του, τρεις μέρες πριν σωθούν οριστικά οι συντάξεις, ανήγγειλε το κόψιμό τους, δικαιούται πλέον, ως Διαστροφικός Όμιλος Μαρινάκη, βραβείο Πουλι-τζερ. Με μια λεπτομέρεια: Το Πουλί να είναι φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του» καταλήγει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.