MGD ENERGY: Όταν η τεχνογνωσία συνάντησε την πράσινη τεχνολογία

MGD ENERGY: Όταν η τεχνογνωσία συνάντησε την πράσινη τεχνολογία
Η MGD ENERGY είναι Νο1 σε έργα Ενεργειακού Συμψηφισμού στη Μέση Τάση, έχει υλοποιήσει επιτυχώς περισσότερα από 120 έργα net metering εγκατεστημένης ισχύος άνω των 25MW, ενώ στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας.

Η συζήτηση για την αειφορία και την πράσινη ανάπτυξη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, οδηγώντας ιδιώτες και επιχειρήσεις σε αναζήτηση λιγότερο ενεργοβόρων λύσεων, με όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και κόστος. Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει στην ελληνική αγορά η MGD ENERGY προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο αύριο. Πρόκειται για το επιχειρηματικό εγχείρημα τριών νέων μηχανικών, να συνδυάσουν την τεχνογνωσία με την πράσινη τεχνολογία, το οποίο έχει βάλει την υπογραφή του σε σημαντικά έργα της χώρας.

Στα δώδεκα και πλέον χρόνια ιστορίας της, η MGD ENERGY έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει έργα ΑΠΕ υψηλών προδιαγραφών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχοντας ως βασικό αντικείμενο δραστηριοποίησης τη Μελέτη, την Κατασκευή και Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως επίσης τη Μελέτη, Ενεργειακή Αναβάθμιση και Συντήρηση, Εμπορικών, Βιομηχανικών και Οικιστικών κτιρίων.

H διοίκηση της εταιρείας στηριζόμενη στη βαθιά γνώση του αντικειμένου επενδύει στην καινοτομία, διερευνά και εξελίσσει προϊόντα και εφαρμογές που συνεχώς αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε έναν τομέα που καθορίζει το μέλλον. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην εις βάθος ανάλυση, ώστε να προτείνει προηγμένες λύσεις που διασφαλίζουν την περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα κάθε επένδυσης. Οι δοκιμασμένες πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία ήταν και αυτές που της χάρισαν το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία Εταιρίες Ενεργειακών Υπηρεσιών στα Εnvironmental Awards 2015.

Το προφίλ της MGD ENERGY

Η εταιρεία είναι Νο1 σε έργα Ενεργειακού Συμψηφισμού στη Μέση Τάση, έχει υλοποιήσει επιτυχώς περισσότερα από 120 έργα net metering εγκατεστημένης ισχύος άνω των 25MW, ενώ στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η MGD Energy ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών σε δυο από τις ιστορικότερες βιομηχανίες της χώρας, την Γιώτης ΑΕ και την ΚΥΚΝΟΣ ΑΕ. Πιο συγκεκριμένα, για την Γιώτης ΑΕ ανέλαβε την υλοποίηση και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στα εργοστάσια της εταιρείας συνολικής παραγωγικής ισχύος 2,43MW, χάρις στην οποία αποτρέπεται η έκλυση 2673 τόνων διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο. Η MGD Energy υλοποίησε αντίστοιχη εγκατάσταση και μελέτη για την ΚΥΚΝΟΣ ΑΕ στα Σαβάλια Ηλείας, η οποία έχει παραγωγική ισχύ 1MWp, ενώ επίσης η συγκεκριμένη επένδυση αποτρέπει κάθε χρόνο την έκλυση 1100 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα.

DCIM121MEDIADJI_0209.JPG

Τα εν λόγω έργα αποτελούν ορόσημο στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στο πλαίσιο του προγράμματος Net Metering, αφού σηματοδοτούν το έμπρακτο ενδιαφέρον των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας για ενεργειακή εξοικονόμηση και προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ακόμη οι βιομηχανίες μειώνοντας τα κόστη ενέργειας, τα οποία το τελευταίο διάστημα αυξάνονται σημαντικά, καταφέρνουν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Αντίστοιχα έργα έχουν κατασκευαστεί για λογαριασμό της Pepsico Hellas, που δραστηριοποιείται στην αγορά των αλμυρών σνακ, καθώς και πλήθος άλλων μεγάλων επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους βιομηχανικής δραστηριότητας.