Μια «ανάσα» από τη συμφωνία Σκλαβενίτης και Βερόπουλος

Μια «ανάσα» από τη συμφωνία Σκλαβενίτης και Βερόπουλος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της συγκέντρωσης στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

Κοντά σε οριστική συμφωνία φέρεται πως βρίσκονται Σκλαβενίτης και Βερόπουλος για την εξαγορά από τον πρώτο του 60% του πλειοψηφικού πακέτου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ του δεύτερου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επίσημες ανακοινώσεις είναι θέμα λίγων ημερών. Η πρώτη κίνηση έγινε όταν πριν από λίγους μήνες η Σκλαβενίτης εξαγόρασε τη συμμετοχή της εταιρείας Βερόπουλος στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης (60% έναντι 22 εκατ. ευρώ), η οποία δραστηριοποιείται στην Κρήτη. Πρόσβαση στην περιφέρεια, καθώς και στο κανάλι της χονδρικής πώλησης απέκτησε η Σκλαβενίτης εξαγοράζοντας επίσης πριν από λίγους μήνες τη Makro Cash & Carry Hellas έναντι 65 εκατ. ευρώ και αποκτώντας 12 καταστήματα, εκ των οποίων τα επτά εκτός Αττικής.

Η Βερόπουλος διαθέτει 185 σημεία πώλησης εντός ελληνικής επικράτειας, εκ των οποίων τα 94 βρίσκονται εντός του λεκανοπεδίου Αττικής και τα 91 σε 47 επαρχιακές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Η Σκλαβενίτης από 110 καταστήματα που είχε πριν από τις εξαγορές, θα αποκτήσει πλέον τον έλεγχο σε 345 σημεία πώλησης πανελλαδικά.