Μια ανάσα πριν το 1ο Diplohack Athens στην Αθήνα

Μια ανάσα πριν το 1ο Diplohack Athens στην Αθήνα

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα Ανοιχτά Δεδομένα για τη δημιουργία νέων καινοτόμων υπηρεσιών και εργαλείων;

Είστε έτοιμοι να ανοίξουμε το “μαύρο κουτί” της Ευρώπης; Το Diplohack Athens έρχεται στις 8, 9 & 10 Απριλίου 2016 στο Orange Grove (Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα, Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7, Αθήνα, ΤΚ 106 74).
Το Impact Hub Athens σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα hackathon με στόχο την παραγωγή ιδεών για την προώθηση της διαφάνειας στην Ευρώπη. Νέες τεχνολογίες, ανοιχτά δεδομένα, πρακτικές και νόμοι που μπορούν να κάνουν την ΕΕ να δουλεύει πραγματικά για τους πολίτες, γίνονται αντικείμενο ενός τριήμερου hackathon, στο οποίο συμμετέχουν ερευνητές, διπλωμάτες, developers, δημοσιογράφοι, κοινωνικοί επιχειρηματίες, designers και ενεργοί πολίτες.
Στις εργασίες του τριημέρου, εκτός από την ομάδα του Impact Hub Athens, μία ομάδα από εκλεκτούς προσκεκλημένους θα συμμετέχει ενεργά συντονίζοντας επιμέρους ενότητες και φυσικά, συμμετέχοντας στις ομάδες εργασίας. Ανάμεσά τους, ο Caspar Veldkamp, Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα ο Χάρης Κούντουρος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η Νάνσυ Ρουτζούνη, σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο Κώστας Μπακογιάννης, περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδος, ο Διομήδης Σπινέλλης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Μιχάλης Βαφόπουλος του ODI, ο Πέτρος Στεφανέαςαπό το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Εβίκα Καραμαγκιώλη, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Βαγγέλης Μπάνος, του Υπερδιαύγεια, ο Στέφανος Λουκόπουλος του VouliWatch, η Μαίρη Καρατζά του Politeia 2.0 και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα ανοιχτών δεδομένων.
Δείτε την αναλυτική ατζέντα του τριημέρου εδώ.
Μην ξεχνάτε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε εδώ και να εγγραφείτε μέσω eventbrite (απομένουν έλαχιστες θέσεις).