«Μια από τις πιο πλούσιες Eλληνίδες πολιτικούς αναγκάζεται να φύγει»

«Μια από τις πιο πλούσιες Eλληνίδες πολιτικούς αναγκάζεται να φύγει»

Αίσθηση προκάλεσε στον γερμανικό τύπο η είδηση ότι Ελληνίδα αναπλ. υπουργός λάμβανε επίδομα ενοικίου.

«Μια από τις πιο πλούσιες ελληνίδες πολιτικούς αναγκάζεται να φύγει» γράφει το Spiegel. «Η Ελληνίδα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου αιτούνταν για δύο χρόνια κρατικά επιδόματα και χρηματοδοτούσε το διαμέρισμά της σε ακριβή γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα την απάλλαξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα καθήκοντά της.

Κάθε χρόνο η Αντωνοπούλου λάμβανε 12.000 €, τη στιγμή που η ίδια και ο σύζυγός της Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο έλληνας υπουργός Οικονομίας, συγκαταλέγονται στα πιο ευκατάστατα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο αρθρογράφος συνδέει την υπόθεση με τον πρόσφατο σάλο που προκάλεσε το σκάνδαλο Novartis: «Η συμπεριφορά της Αντωνοπούλου εκθέτει και τον πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε το πρόσφατο σκάνδαλο δωροδοκίας της Novartis για να τονίσει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του απέναντι στο παλιό πολιτικό κατεστημένο και να βελτιώσει τις πιθανότητες του κόμματός του στις επόμενες εκλογές».

«Δυσαρεστημένος ο πρωθυπουργός»

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας»

Υπό τον τίτλο «Ελληνίδα πολιτικός εισέπραττε επίδομα ενοικίου» η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει: «’Είμαι έτοιμη να επιστρέψω τα χρήματα’ έγραψε η αναπληρώτρια υπουργός. Προηγουμένως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας».

Η εφημερίδα Die Welt επισημαίνει: «Απαλλάχτηκε από τα καθήκοντά της η αναπληρώτρια ελληνίδα υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου επειδή λάμβανε για χρόνια επίδομα ενοικίου. Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διέταξε την απαλλαγή της, λίγες ώρες αφού η ίδια προσφέρθηκε να επιστρέψει τα χρήματα».

Πηγή: news247.gr