Μια διαφορετική «Κοκκινοσκουφίτσα» από την Λένα Κιτσοπούλου

Μια διαφορετική «Κοκκινοσκουφίτσα» από την Λένα Κιτσοπούλου

Μια νέα εκδοχή του πασίγνωστου παραμυθιού παρουσιάζεται από τις 14 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

«Ό,τι κι αν κάνεις, θα σε φάει ο λύκος» επισημαίνει η Λένα Κιτσοπούλου στη δική της εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας, που «ανεβαίνει» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 14 Μαΐου, σε κείμενο και σκηνοθεσία της ίδιας.

Ανατρέποντας το σύμβολο της αθωότητας, του καλού και του διδακτισμού, η ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και τραγουδίστρια του ρεμπέτικου Λένα Κιτσοπούλου, με αφορμή το γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ, προσθέτει στο έργο της «Κοκκινοσκουφίτσα» τον υπότιτλο «Το πρώτο Αίμα» (κατά το «Ράμπο – Το πρώτο Αίμα», την αμερικανική ταινία δράσης του 1982 με τον Σιλβέστερ Σταλόνε). Σαρκάζει την ανθρώπινη φύση, στρέφεται ενάντια στο σύγχρονο παραμύθι του ιδανικού, φιλειρηνικού ανθρώπου, εγκαλώντας τους θεατές να αποδεχτούν το «κακό» μέσα τους.

«Ο λύκος θα μας φάει όλους, έτσι κι αλλιώς, κι επίσης ας μιλάμε με αγνώστους, γιατί τους γνωστούς τους είδαμε και τους βαρεθήκαμε» λέει η Λ. Κιτσοπούλου.

Σύμφωνα δε με την ενήλικη Κοκκινοσκουφίτσα της «κανείς δεν έζησε καλά και κανείς δεν θα ζήσει καλύτερα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Γιάννος Περλέγκας, Έμιλυ Κολιανδρή, Νεφέλη Μαϊστράλη και Λένα Κιτσοπούλου.

Η παράσταση θα ταξιδέψει και στο Παρίσι, όπου στις 18 Ιουνίου, θα ανεβεί από το Théâtre de la Ville στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Chantiers d’Europe.

Διαβάστε ακόμη: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου για πρώτη φορά στη Στέγη