Μια εφαρμογή που βρίσκει σπίτι και δουλειά στους φοιτητές

Μια εφαρμογή που βρίσκει σπίτι και δουλειά στους φοιτητές

«Ξεχάστε τα ενοικιαστήρια και τις αγγελίες και συνδεθείτε στο JORBES».

“Ξεχάστε τα ενοικιαστήρια, που είναι κολλημένα το ένα επάνω στο άλλο σε κάθε επιφάνεια στις εισόδους του Πανεπιστημίου, ξεχάστε τις ατελείωτες ώρες έρευνας σε εφημερίδες για εύρεση σπιτιού κοντά στη Σχολή, ξεχάστε και τα αμέτρητα τηλεφωνήματα για να εξασφαλίσετε μία ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση ή μία συνέντευξη για δουλειά”.

Το μήνυμα αυτό ξεκινά να διαδώσει στους φοιτητές του το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), εγκαινιάζοντας τη διαδικτυακή πλατφόρμα “JOBRES” για την παροχή των ψηφιακών υπηρεσιών Αλλαγής Στέγης και Αναζήτησης Εργασίας, που δημιούργησε για τους φοιτητές και αποφοίτους του.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα αναζήτησης στέγης και εργασίας, στην οποία θα μπορεί κάθε φοιτητής ή απόφοιτος, να κάνει εξειδικευμένες -με βάση τις ανάγκες του και τα προσόντα του- αναζητήσεις στις εγγραφές, που υπάρχουν από τα συνδεδεμένα μεσιτικά γραφεία ή τους εργοδότες και τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΠΑΜΑΚ” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αν. καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης

Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ Ιωάννης Μαυρίδης, ο οποίος εργάστηκε για την δημιουργία της πλατφόρμας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης. Μέσω της πλατφόρμας, που θα παρουσιαστεί στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, σε ειδική ημερίδα, την ερχόμενη Τρίτη, θα δίνεται επίσης η δυνατότητα δημοσίευσης/αναζήτησης συγκατοίκησης, ενώ θα αξιοποιούνται πληροφορίες που έχουν αναρτήσει οι φοιτητές σε γνωστά κοινωνικά δίκτυα, όπως το LinkedIN.

Οι εταιρείες – εργοδότες θα μπορούν να δημοσιεύουν αγγελίες εργασίας, να αναζητούν εργαζόμενους με συγκεκριμένες προδιαγραφές θέσεων εργασίας, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων και τα μεσιτικά γραφεία να δημοσιεύουν αγγελίες για διαθέσιμα ακίνητα προς ενοικίαση. Ειδικά στην αναζήτηση στέγης, μέσω χαρτών (google maps, street view κ.λπ.) θα δίδεται η δυνατότητα ο φοιτητής να έχει και εικόνα του ακινήτου που τον ενδιαφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, η πλατφόρμα θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά εντός των ημερών και “με την προσδοκία η ακαδημαϊκή κοινότητα να την αγκαλιάσει”.