Μια ελληνική εταιρεία στις 50 πιο δυνατές επιχειρήσεις παγκοσμίως

Μια ελληνική εταιρεία στις 50 πιο δυνατές επιχειρήσεις παγκοσμίως
O πρόεδρος και ιδρυτής της Upstream, Μάρκος Βερέμης. Photo:

Η Upstream του Μάρκου Βερέμη στο World Entrepreneur Of The Year – Παγκόσμιος επιχειρηματίας της χρονιάς Ινδός τραπεζίτης. 

Στα βραβεία «Παγκόσμιος Επιχειρηματίας της Χρονιάς» εκπροσώπησε την Ελλάδα ο Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος και CEO της Upstream, ως ο «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2013.

Ο κ. Βερέμης συναγωνίστηκε επάξια με κορυφαίους επιχειρηματίες, ενισχύοντας έτσι την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, μετά από τρία χρόνια απουσίας, σύμφωνα με την EY.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο  Μάρκος Βερέμης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το όραμα, η ταπεινοφροσύνη και η μεγάλη προσφορά των περισσότερων επιχειρηματιών στο World Entrepreneur Of The Year (WEOY) διαψεύδουν τα αρνητικά στερεότυπα για την επιχειρηματικότητα που υπάρχουν στην χώρα μας. Οι μέρες αυτές ήταν για μένα ένα μοναδικό παράθυρο στον κόσμο που επιβεβαίωσε την πεποίθηση μου πως ο κόσμος γίνεται ολοένα και μικρότερος και οι ευκαιρίες επιτυχίας για διεθνείς εξαγωγικές ελληνικές εταιρείες δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερες».

Το βραβείο «Παγκόσμιος Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2014 απονεμήθηκε από την ΕΥ στον Uday Kotak, ιδρυτή και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kotak Mahindra Bank της Ινδίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Uday Kotak επελέγη μεταξύ 60 φιναλίστ από 51 χώρες που διεκδικούσαν τον τίτλο και οι οποίοι είχαν ήδη εκλεγεί ως ΕΥ Επιχειρηματίες της Χρονιάς στη χώρα τους.

Στην ανεξάρτητη κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία αποτελείτο από μια σειρά από διακεκριμένους, παγκοσμίως, επιχειρηματίες, συμμετείχε για πρώτη φορά και Έλληνας επιχειρηματίας, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Πρόεδρος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδας Παναγιώτης Παπάζογλου, δήλωσε ότι η οργάνωση για 28η συνεχή χρονιά του βραβείου για τον «Επιχειρηματία της Χρονιάς» αναδεικνύει τη σημασία που προσδίδει η EY στη συμβολή των επιχειρήσεων στην οικονομική ανάπτυξη.

Διαβάστε την συνέντευξη του Μάρκου Βερέμη στο FortuneGreece.com