Μια εταιρεία από την Αφρική στο κλαμπ των εταιρειών του ενός δισ. δολαρίων

Η Jumia κατάφερε...με τη βοήθεια της γαλλικής AXA να εκτοξέυσει την αξία της. 

Υπάρχουν δεκάδες startups στις ΗΠΑ που έχουν κερδίσει τον τίτλο «Unicorn», μια ονομασία που δίδεται σε όποια εταιρεία έχει αξία ένα δισ. δολάρια ή και περισσότερο. Ωστόσο, καμία εταιρεία από την Αφρική δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσει αυτόν τον τίτλο.

Αυτό άλλαξε όμως τη Δευτέρα όταν η γαλλική ασφαλιστική Axa αγόρασε μερίδιο 8% από την εταιρεία Africa Internet Group έναντι 84 εκατ. δολάριων, κίνηση που εκτόξευσε την αξία του ομίλου, στον οποίο ανήκουν εταιρείες όπως η εταιρεία e- commerce Jumia και άλλες εννέα νέες online εταιρείες,  στα 1,04 δισ. δολάρια.

Συνολικά υπάρχουν 152 unicorns επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τη CBInsights, μια εταιρεία βάσης δεδομένων κεφαλαίων.

Το χαρτοφυλάκιο του Africa Internet Group περιλαμβάνει την υπηρεσία παράδοσης Hello Food,  το Easy Taxi, την υπηρεσία Everjobs.

Βασικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι η  Jumia, η μεγαλύτερη υπηρεσία για ηλεκτρονικό εμπόριο της Αφρικής , η οποία λειτουργεί σε 11 χώρες, ενώ έχει αρκετά χαρακτηριστικά που φέρνουν…σε Amazon.