Μια φωτογραφία της πανέμορφης μπασκετμπολίστριας και μοντέλου από την Ιταλία που συγκλόνισε όλους

Μια φωτογραφία της πανέμορφης μπασκετμπολίστριας και μοντέλου από την Ιταλία που συγκλόνισε όλους
Την ίδια χρονιά που κοσμούσε τις σελίδες του Playboy, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει ένα πρόβλημα υγείας που άλλαξε τις αντιδράσεις όλων.

Τον περασμένο Ιούνιο η διεθνής μπασκετμπολίστρια, Βαλεντίνα Βινιάλι, είχε κατακτήσει τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης με τις φωτογραφίες της-κάποιες από αυτές την έδειχναν να ποζάρει και στη Σαντορίνη, προκαλώντας το ενδιαφέρον και του ελληνικού Τύπου, που ανακάλυπτε την όμορφη αθλήτρια και μοντέλο.

Κανείς όμως δεν περίμενε πως η πανέμορφη, ύψους 1.83 μ. και ταλαντούχα παίκτρια της Ατένα (Athena) της Ρώμης-που επιλέχθηκε από την εφημερίδα La Repubblica για να σαλπίσει το μήνυμα της νίκης για το ιταλικό μπάσκετ ενόψει της προετοιμασίας για τους επόμενους Ολυμπιακούς-και η φιναλίστρια στα καλλιστεία ομορφιάς του 2010 για την ανάδειξη της Μις Ιταλία, λίγους μήνες αργότερα θα δημοσίευε μία φωτογραφία που κάθε άλλο παρά θα αναδείκνυε τις τέλειες αναλογίες της (90-62-95).

Οι 1,8 εκατ. ακόλουθοί της στο Instagram ανακάλυψαν σε εκείνη τη φωτογραφία του 2013 πως η πανέμορφη Βαλεντίνα έπασχε και είχε εγχειρισθεί για καρκίνο του θυροειδούς, ακριβώς το ίδιο έτος που είχε φθάσει στον κολωφόνα της φήμης της ποζάροντας για το περιοδικό Playboy.

Η φωτογραφία αυτή σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την σαγηνευτική παρουσιάστρια σε πάμπολλες τηλεοπτικές παραγωγές-αθλητικές τε και ψυχαγωγικές-στην ιταλική τηλεόραση, αλλά και στη δική της διαδικτυακή εκπομπή στο δίκτυο TradiRAI στο Instagram. Ούτε μπορεί κανείς να ταυτίσει το πρόσωπο που το περιοδικό GQ, ακριβώς την ίδια εποχή, του είχε αφιερώσει το εξώφυλλό του. Απεναντίας, δείχνει μία θλιμμένη και καταπτοημένη Βαλεντίνα, αμέσως μετά την επέμβασή της, με τους ορούς και τα σωληνάκια ορατούς και μία γάζα στον λαιμό να επισημαίνει το σημείο της επέμβασης.

Η δημοσίευση της φωτογραφίας, τον Σεπτέμβριο του 2013, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: έχει περάσει η κρίσιμη πενταετία, μετά την αφαίρεση του όγκου, που για πολλούς τύπους καρκίνου σηματοδοτεί την περίοδο αναμονής προκειμένου να διαπιστωθεί πως ο οργανισμός δεν απειλείται πλέον από την «επάρατο νόσο».