Μία καινοτόμο μέθοδο για την παραγωγή σοκολάτας χωρίς προσθήκη ζάχαρης εισάγει η Nestlé

Μία καινοτόμο μέθοδο για την παραγωγή σοκολάτας χωρίς προσθήκη ζάχαρης εισάγει η Nestlé
Η κίνηση της εταιρείας που ανταποκρίνεται στη ζήτηση για περισσότερο υγιεινά προϊόντα, μπορεί να ενισχύσει τη θέση της ως ηγέτιδας δύναμης στη βιομηχανία τροφίμων.

της Corinne Gretler

Η Nestle SA έχει βρει έναν τρόπο παραγωγής σοκολάτας χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Για τη γλύκανσή της, βασίζεται σε υλικά που απομένουν από τα κακαόδεντρα – μέθοδος που ανταποκρίνεται στην τάση των καταναλωτών να αναζητούν φυσικά και πιο υγιεινά τρόφιμα.

Η γνωστή εταιρεία τροφίμων χρησιμοποιεί μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνική για να μετατρέπει την άσπρη σάρκα που καλύπτει τους καρπούς κακάο σε μια σκόνη που περιέχει ζάχαρη με φυσικό τρόπο.

Το ερχόμενο φθινόπωρο, η Nestle θα ξεκινήσει να πουλάει στην Ιαπωνία μπάρες KitKat με 70% σκούρα σοκολάτα, η οποία θα παράγεται με τη νέα συνταγή και δεν θα περιλαμβάνει πρόσθετα σάκχαρα, δήλωσε η εταιρεία με έδρα την Ελβετία. Μέχρι τώρα, η σάρκα του καρπού κακάο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ως γλυκαντικό για τη σοκολάτα και συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια.

Η Nestle θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ίδια διαδικασία για να φτιάξει γάλα ή λευκή σοκολάτα στο μέλλον, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξή του ο Alexander von Maillot, επικεφαλής του τμήματος γλυκισμάτων της Nestle.

Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών βρίσκεται υπό πίεση τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τις κυβερνήσεις ώστε να φτιάχνει πιο υγιεινά προϊόντα, εν μέσω αύξησης της παχυσαρκίας και των ποσοστών διαβήτη.

Η κίνηση της Nestle μπορεί να ενισχύσει τη θέση της ως ηγέτιδας δύναμης στον κλάδο. Και έρχεται τρία χρόνια μετά την εύρεση από την εταιρεία ενός τρόπου αλλαγής της δομής της ζάχαρης ώστε να ενισχύεται η γλυκαντική της δύναμη.

Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνική επεξεργασίας της σάρκας του καρπού και για άλλα εμπορικά σήματα γλυκισμάτων σε άλλες χώρες το επόμενο έτος.

«Η χρήση της σάρκας του καρπού κακάο καθιστά τη σοκολάτα περισσότερο premium», ανέφερε ο von Maillot. «Η ζάχαρη είναι ένα φτηνό συστατικό».

Η νέα μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο της Nestle θα έχει κατά 40% λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τις περισσότερες αντίστοιχες μπάρες με προσθήκη ζάχαρης. Η υπάρχουσα KitKat μαύρης σοκολάτας της Nestle έχει 12,3 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.

«Η μείωση της ζάχαρης προκύπτει, αλλά δεν είναι αυτό το σημείο εστίασής μας», επεσήμανε ο von Maillot. «Πρόκειται περισσότερο για έναν καινοτόμο τρόπο παραγωγής σοκολάτας και βέλτιστης εκμετάλλευσης του καρπού κακάο».

Πηγή: Bloomberg