Μια σημαντική αλλαγή που κάνει το bitcoin να «καλπάζει»

Μια σημαντική αλλαγή που κάνει το bitcoin να «καλπάζει»

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoin ανοίγει τις πόρτες του στο ημερήσιο trading - Περισσότερη ρευστότητα; 

του Τζεφ Τζον Ρόμπερτς

Η φρενίτιδα για το ψηφιακό χρήμα μάλλον θα ενταθεί καθώς η Coinbase – με έδρα το Σαν Φρανσίσκο – ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν bitcoin και άλλα δύο νομίσματα άμεσα, από αμερικανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η Coinbase είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο για bitcoin στις ΗΠΑ και μέχρι πρόσφατα οι πελάτες έπρεπε να περιμένουν για πολλές ημέρες για να λάβουν τα ψηφιακά τους νομίσματα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την ικανότητα των χρηστών να αγοράζουν ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιώντας έναν τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ. Προηγουμένως, οι πελάτες που αγόραζαν μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού έπρεπε να περιμένουν πολλές μέρες προτού λάβουν τα ψηφιακά τους νομίσματα. Πλέον, οι πελάτες μπορούν να αγοράζουν έως 25.000 δολάρια και να εξασφαλίζουν πρόσβαση στα ψηφιακά τους νομίσματα αμέσως» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Όσοι αγοράζουν bitcoin από τη Coinbase θα μπορούν να τα ξοδέψουν αμέσως. Επίσης, η νέα πολιτική κάνει ευκολότερη για τους απλούς επενδυτές την εμπλοκή με το trading στην εξαιρετικά ασταθή αγορά ψηφιακών νομισμάτων.

Η Λαγκάρντ υπερασπίζεται τα ψηφιακά νομίσματα και συνιστά «προσοχή» στους χαρακτηρισμούς

Σήμερα, είναι δυνατό το ημερήσιο trading χρησιμοποιώντας το GDAX, ένα ανταλλακτήριο που κατέχει η Coinbase, αλλά η πλατφόρμα είναι σύνθετη και απευθύνεται σε θεσμικούς και μεγάλους traders. Η νέα πολιτική θα καταστήσει ευκολότερη την αγορά και την πώληση για τους περιστασιακούς επενδυτές.

Το πιθανότερο είναι ότι η νέα πολιτική θα αυξήσει τον όγκο των αγοραπωλησιών όχι μόνο σε bitcoin αλλά και σε δύο άλλα ανταγωνιστικά κρυπτονομίσματα, το Ethereum και το Litecoin, τα οποία η Coinbase διαθέτει στο ανταλλακτήριό της.

Όλα αυτά θα μπορούσαν, στη συνέχεια, να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ρευστότητα στις αγορές ψηφιακών νομισμάτων και να ωθήσουν τις τιμές ακόμα υψηλότερα – τουλάχιστον προσωρινά.

Από την αρχή του χρόνου, τα ψηφιακά νομίσματα σημειώνουν μια εντυπωσιακά ανοδική πορεία. Το bitcoin άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό την προηγούμενη Πέμπτη, στα 5.200 δολάρια – η αξία του έχει πενταπλασιαστεί από τον Ιανουάριο.

Βεβαίως, η αγορά υπόκειται και σε δραματικές πτώσεις, όπως το κραχ του Σεπτεμβρίου που οδήγησε σε πτώση της τιμής του ψηφιακού νομίσματος κατά 40%.

Για τη Coinbase, η οποία φέτος έγινε η πρώτη εταιρεία κρυπτονομισμάτων που αναδείχθηκε σε «μονόκερο» (μη εισηγμένη εταιρεία με αποτίμηση πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια) η νέα πολιτική άμεσης αγοράς θα μεταφραστεί σε νέα κέρδη από τέλη και προμήθειες.

Μήπως θέλετε να αγοράσετε την υπηκοότητα των νησιών Βανουάτου; Θα σας κοστίσει 200.000 δολάρια