Μια startup χρησιμοποιεί δημοσιογράφους για δάσκαλους και αλλάζει το εκπαιδευτικό σύστημα

Μια startup χρησιμοποιεί δημοσιογράφους για δάσκαλους και αλλάζει το εκπαιδευτικό σύστημα

Είχατε φανταστεί ποτέ πως η επικαιρότητα μπορεί να είναι πιο χρήσιμη απ' τα βιβλία;

Για κάποιους η δημοσιογραφία μπορεί να έχει πάρει μια αρνητική χροιά, όχι όμως για τον Matthew Gross ο οποίος σκέφτηκε πως θα ήταν μια έξυπνη ιδέα να χρησιμοποιήσει τις νέες ειδήσεις για να αλλάξει τον τρόπο διδασκαλίας των παιδιών.

Αυτή ήταν η ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε η Newsela, η startup με έδρα τη Νέα Υόρκη η οποία συλλέγει επίκαιρες ιστορίες από μια ποικιλία πηγών και ξαναγράφει το περιεχόμενο τους σε πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης με στόχο να παρέχει πιο σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2013 και απευθύνεται σε μαθητές από επτά έως δεκαεπτά ετών.

Από τη στιγμή που ο καθηγητής διαλέξει μια τάξη και επιλέξει το αναγνωστικό επίπεδο, η πλατφόρμα τους δίνει πρόσβαση σε αντίστοιχα άρθρα.

Οι μαθητές με τη σειρά τους μπορούν να προσαρμόσουν το επίπεδο κάθε άρθρου διαλέγοντας μια πιο εύκολη ή δύσκολη εκδοχή τους.

Η τεχνολογία του Newsela μπορεί να καταγράψει την πρόοδο του κάθε μαθητή, να εντοπίσει αν κάποιος μαθητής χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και να προσαρμόσει ανάλογα το περιεχόμενο.

Εκτός από τα άρθρα, η πλατφόρμα χρησιμοποιεί επίσης ειδικά διαμορφωμένα κουίζ και άλλες διαδραστικές δραστηριότητες.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τους μαθητές, αλλά υπάρχει και μια premium έκδοση με πιο εμπλουτισμένα άρθρα διαθέσιμη για τα σχολεία με το κόστος να κυμαίνεται μεταξύ 4.000 και 6.000 δολαρίων ετησίως.

«Τα σχολικά βιβλία είναι στατικά» δήλωσε ο Gross « και έτσι χάνουμε τη προσοχή των παιδιών. Πρέπει να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον με νέους τρόπους».

Για όσους θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο οι μαθητές θα ενημερώνονται μόνο για την επικαιρότητα να σας ενημερώσουμε πως η πλατφόρμα έχει αντίστοιχες ιστορικές παραπομπές σε κάθε συμβάν.

Τέλος, το Newsela έχει 104 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και 140 ανεξάρτητους δημοσιογράφους από έντυπα όπως το Vanity Fair και το Bloomberg οι οποίοι επιμελούνται και προετοιμάζουν καθημερινά το περιεχόμενο για κατηγορίες όπως επιστήμη, οικονομικά, δίκαιο, υγεία και αθλητισμός.