Μια startup σας «σώζει» σε περίπτωση σεισμού

Μια startup σας «σώζει» σε περίπτωση σεισμού

Τι περιέχει ένα βαλιτσάκι επιβίωσης 395 δολαρίων;

Οι περισσότεροι νομίζουν πως μια σφυρίχτρα αρκεί σε περίπτωση σεισμού. Ο σκηνοθέτης Ryan Kuhlman και η στυλίστρια/σχεδιάστρια κουστουμιών Lauren Tafuri έχουν άλλοι άποψη.

Το δίδυμο σχεδίασε ένα βαλιτσάκι ειδικά σχεδιασμένο για περιπτώσεις σεισμού.

Αν νομίζετε πως πρόκειται για ένα απλό κουτί επιβίωσης που περιέχει τα βασικά αντικείμενα, η συνέχεια θα σας εκπλήξει.

Πως ξεκίνησε η εταιρεία τους

Το 2014, ο σεισμός στο Λος Άντζελες βρήκε το ζευγάρι απροετοίμαστο. Προς έκπληξη τους συνειδητοποίησαν πως και πολλοί φίλοι τους δεν είναι προετοιμασμένοι για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις. «Ένας στους δέκα είχε κάποιο κουτί επιβίωσης» εξηγεί ο Ryan Kuhlman.

Τα κουτιά επιβίωσης που μπορούσε κανείς να αγοράσει σε καταστήματα με στρατιωτικά ή αθλητικά είδη κόστιζαν ακριβά, ενώ επί της ουσίας δεν εμπεριείχαν πράγματα που να καλύπτουν τις ανάγκες, εξηγούν.

Κάπως έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους βαλιτσάκι με όλα τα απαραίτητα εργαλεία τα οποία τους συνέστησαν ο Ερυθρός Σταυρός και άλλοι οργανισμοί.
Το είναι ένα κομψό αλλά ταυτόχρονα χρηστικό τσαντάκι που όλοι θέλουν να αγοράσουν και που μέσα έχει ότι μπορεί να χρειαστεί κανείς αν βρεθεί σε ανάγκη.

Τα πρώτα βήματα

Τον Μάρτιο του 2014 το ζευγάρι ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία από το δείγμα της τσάντας όπως εκείνοι είχαν φανταστεί πως θα μοιάζει όταν πάρει «σάρκα και οστά».

Η Prepster, όπως λεγόταν τότε, κέρδισε το κοινό και μέσα σε 5 ημέρες είχαν ήδη τις πρώτες κρούσεις, ειδικά από δημοσιογράφους που ήθελαν να μάθουν για το εγχείρημα τους.

Ήταν τότε που αποφάσισαν πως η φωτογραφία τους πρέπει να γίνει πραγματικό αντικείμενο.

Η πρώτη τους κίνηση ήταν να βρουν μια βιοτεχνία τσαντών που θα αναλάμβανε να φτιάξει την τσάντα. Όπως και έγινε. Η πρώτη Prepster πουλήθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα.

Τα βήματα τους ήταν αργά και σταθερά. Όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι δε ‘θελαν να επενδύσουν χρήματα αν δεν ήταν σίγουροι για την κίνηση τους αυτή. Έτσι, αφού η βιομηχανία τους το επέτρεψα ξεκίνησαν με τρεις τσάντες. Οι οποίες άρχισαν να διπλασιάζονται.

Η στρατηγική κίνηση

Στρατηγική κίνηση για την εταιρεία ήταν η συνεργασία με το την ιστοσελίδα της ηθοποιού Gwyneth Paltrow. Ανάμεσα στα προϊόντα του Goop, μπορούσε να βρει κανείς και το βαλιτσάκι επιβίωσης. Στο σύνολο πουλήθηκαν 200, ενώ υπήρχε ζήτηση για ακόμα περισσότερα!

Τον Δεκέμβρη του 2014, η τσάντα μπήκε στις σελίδες του New York Times Style Magazine. Κάπως έτσι, οι παραγγελίες έγιναν από 50, 100,200 για να φτάσουν τις 1.000.

Τι περιέχει η τσάντα

Είπαμε νωρίτερα πως πρόκειται για ένα κομψό τσαντάκι. Τι μπορεί να βρει κανείς, όμως; Το Prepster είναι φτιαγμένο από καμβά και δερμάτινες λεπτομέρειες, ενώ βγαίνει σε δύο μεγέθη. Το μεγάλο , που είναι για δύο άτομα και κοστίζει 395 δολάρια και το ατομικό που ανέρχεται στα 345.

Μέσα μπορεί κανείς να βρει τέντα ,κουβέρτα ,φακό , μαχαίρι, μανιβέλα ραδιόφωνο / ηλιακό φορτιστή τηλεφώνου, καθώς και είδη πολυτέλειες όπως προϊόντα καλλωπισμού της εταιρείας Malin + Goetz , TCHO σοκολατάκια και μια τράπουλα.

Οι τσάντες διατίθενται στο preppi.co και σε μπουτίκ του Λος Άντζελες και του Σαν Φρανσίσκο, ενώ σκοπεύουν να εισχωρήσουν και στην αγορά της Νέας Υόρκης και της Ιαπωνίας.

Επόμενος στόχος τους είναι η δημιουργεία μιας βαλίτσας για περιπτώσεις τυφώνα ή τσουνάμι.