Μύκονος: Η άλλη όψη του κοσμοπολίτικου νησιού

Μύκονος: Η άλλη όψη του κοσμοπολίτικου νησιού

Ανακαλύψτε την ήσυχη πλευρά του κυκλαδίτικου νησιού.

Χριστίνα Ζάχου

Από τη δεκαετία του 1950, η Μύκονος είναι πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών από όλα τα μέρη του πλανήτη όπου έρχονται για να θαυμάσουν από κοντά τις ομορφιές αυτού του κυκλαδίτικου νησιού.

Κάθε χρόνο βλέπω αμέτρητα ρεπορτάζ που στέκονται μόνο στη νυχτερινή ζωή του νησιού, στους celebrities που την επισκέπτονται και στις πιο κοσμικές παραλίες –εκεί που πρέπει να κλείσεις ξαπλώστρα έναντι αρκετών ευρών.

Όμως, πίσω από όλα αυτά τα κάπως επιφανειακά, κρύβεται ένα πανέμορφο, κυκλαδίτικο νησί που έχει πολλές ομορφιές οι οποίες θα σε ενθουσιάσουν και θα θέλεις να το επισκεφτείς ξανά κι ξανά.

Μέσα από το δική μου εμπειρία θέλω να σας ταξιδέψω στην ήσυχη ζωή της Μυκόνου, με τις ωραίες παραλίες χωρίς πολύ κόσμο, την γραφική, κυκλαδίτικη Χώρα και την εξαιρετική γαστρονομία του νησιού.

Οι προτάσεις μου:

-Βόλτα στη Χώρα: Χάρη στην αρχιτεκτονική της και τα γραφικά σοκάκια θα σας γοητεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Εντυπωσιακά λευκά κτίρια, λιθόστρωτα σοκάκια και κήποι γεμάτοι πολύχρωμα λουλούδια συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό για τον κάθε τουρίστα. Κάθε σοκάκι καταλήγει πάνω στη θάλασσα, όπου εκεί θα βρείτε cafe και bars για όλα τα γούστα. Περπατώντας εκεί θα βρείτε στο δρόμο σας τη «Μικρή Βενετία» που από την πρώτη ματιά θα καταλάβετε γιατί πήρε αυτό το όνομα. Η Χώρα έχει πάντα κίνηση αλλά αυτό το μαγικό τοπίο αξίζει να το μοιραστείτε ακόμα και αν έχει πολύ κόσμο.

-Για βουτιές προτιμήστε τις παρακάτω παραλίες που δεν έχουν τόσο κόσμο. Φραγκιά: Μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε πρόσβαση παρά μόνο με φουσκωτό. Σήμερα την προτιμούν ελάχιστοι λουόμενοι. Φωκός: Βρίσκεται μετά το δεύτερο φράγμα της Μυκόνου και δεν θυμίζει κυκλαδίτικο τοπίο. Εκεί θα απολαύσετε βουτιές σε όμορφα νερά και το κινητό σας δεν θα έχει πρόσβαση. Λούλος: Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά δεν έχει σχεδόν καθόλου κόσμο και είναι ιδανική για να χαλαρώσετε. Βαθειά Λαγκάδα: Είναι περίπου 15χιλιόμετρα μακριά από την Χώρα και θεωρείται από τις πιο δύσκολα προσβάσιμες παραλίες του νησιού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr