Μικρότερο κίνδυνο ύφεσης για τις ΗΠΑ «βλέπει» η Τζάνετ Γέλεν

Μικρότερο κίνδυνο ύφεσης για τις ΗΠΑ «βλέπει» η Τζάνετ Γέλεν
epa06357660 Chair of the Federal Reserve Janet Yellen prepares to testify on the national economic outlook in the Longworth House Office Building in Washington, DC, USA, 29 November 2017. Yellen will soon be succeeded in her role by Trump nominee Jerome Powell. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν πρόκειται να πω ότι δεν αποτελεί κίνδυνο, γιατί η Fed σφίγγει την πολιτική», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν βλέπει μειωμένο κίνδυνο για τις ΗΠΑ να πέσουν σε ύφεση. Σημείωσε ότι η επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών μπορεί να είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για την ολοκλήρωση της εκστρατείας για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Σε συνέντευξή της στο Bloomberg, σχετικά με την πιθανότητα μιας ύφεσης, είπε ότι «οι πιθανότητες μου για αυτό, αν μη τι άλλο, έχουν μειωθεί – γιατί κοιτάξτε την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας ενώ και ο πληθωρισμός πέφτει».

«Δεν πρόκειται να πω ότι δεν αποτελεί κίνδυνο, γιατί η Fed σφίγγει την πολιτική», είπε, αναφερόμενη στις 10 αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve από τον Μάρτιο του 2022, με πιθανώς περισσότερες να έρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: