Μιλανέζικο άρωμα επενδυτών για την Τράπεζα Πειραιώς

Μιλανέζικο άρωμα επενδυτών για την Τράπεζα Πειραιώς

Με διεθνή funds συναντάται το επιτελείο της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο roadshows, με αφορμή την πώληση δανείων με εξασφαλίσεις στο χώρο του real estate.

Λίλυ Σπυροπούλου

Στο Μιλάνο, βρίσκονται επιτελικά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού, στο πλαίσιο παρουσιάσεων (roadshows) για την πορεία της Τράπεζας.

Εν προκειμένω, το επιτελείο της Πειραιώς συνομιλεί με εξειδικευμένους επενδυτικούς οίκους – όπως fixed income investors – οι οποίοι ενδιαφέρονται τόσο για τις προοπτικές της χώρας, όσο και για τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει η νέα διοίκηση ενός από τους μεγαλύτερους συστημικούς ομίλους της χώρας.

Αν και προγραμματισμένα τα roadshows, έρχονται σε μία συγκυρία, όπου οι συνθήκες της αγοράς βελτιώνονται, παραδέχονται τα στελέχη της Τράπεζας, που διαπιστώνουν στο βλέμμα, αλλά και τις θέσεις των συνομιλητών τους από κορυφαία funds του εξωτερικού, ένα καθόλου αμελητέο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, μόλις την περασμένη Παρασκευή υποβλήθηκαν μη δεσμευτικές προσφορές για την πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου μικρομεσαίωνν επιχειρήσεων της Τράπεζας Πειραιώς (πρόκειται για το project Amoeba) , το οποίο φαίνεται να προσέλκυσε μεγάλα ονόματα οίκων που δραστηριοποιούνται σε αυτή την αγορά.

Όπως έγραψε και το News247.gr, η τιμολόγηση της συγκεκριμένης πώλησης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σύνολο της ελληνικής αγοράς, καθώς για πρώτη φορά, θα τιμολογηθεί πώληση δανείων με εξασφαλίσεις και μάλιστα στο χώρο του real estate( συγκεκριμένα, με εγγυήσεις σε εμπορικά ακίνητα).

Yπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δάνεια από τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (sme), κυρίως μεσαίου μεγέθους των sme’s βάσει του τζίρου τους, συνολικού ύψους περίπου 3 δις ευρώ.

Πηγή: news247.gr