«Μίνι-υπουργικό» εν όψει της επίσκεψης Σαμαρά στο Ισραήλ

«Μίνι-υπουργικό» εν όψει της επίσκεψης Σαμαρά στο Ισραήλ

Θέματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και των επιχειρήσεων αναμένεται να συζητηθούν στο ταξίδι του πρωθυπουργού.

«Μίνι-υπουργικό» συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης. συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής σημασίας που ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αλλά και οι υπουργοί που θα τον ακολουθήσουν αναμένεται να συζητήσουν στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός, που θα συνοδεύεται στο ταξίδι από τους υπουργούς Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλο, Ενέργειας Ι. Μανιάτη, Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη, Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Τουρισμού Ό. Κεφαλογιάννη, και Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να συζητήσει θέματα διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και την ενέργεια, ενώ θα εξεταστεί και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνάντησε στην Αθήνα εν όψει του ταξιδιού τον πρέσβευτή του Ισραήλ, με τον οποίο συζήτησε θέματα συνεργασίας στον τομέα της καινοτομίας, δεδομένου ότι το Ισραήλ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και επιτυχίες το τελευταίο διάστημα στον χώρο αυτό. Συζητήθηκε επίσης η διοργάνωση Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Τελ Αβίβ, στο οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Το Ισραήλ συμμετέχει στον ενεργειακό πλούτο της Μέσης Ανατολής