Μήνυμα Καραμανλή μέσω συνεργατών: Παρανοϊκές οι σκέψεις για Grexit

Μήνυμα Καραμανλή μέσω συνεργατών: Παρανοϊκές οι σκέψεις για Grexit

Τι εκτιμούν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού για τα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην πλατεία Μαβίλη για τις εξελίξεις στην οικονομία.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εκτιμά, σύμφωνα πάντα με όσους τον είδαν πρόσφατα, ότι όσο καθυστερεί η επίτευξη της συμφωνίας, τόσο ο κίνδυνος του ατυχήματος μεγαλώνει, ενώ παράλληλα βλέπει ότι η αγορά δεινοπαθεί από την παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας.

«Είναι παρανοϊκή ακόμη και η σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», σημειώνει στις κατ ιδίαν συζητήσεις του, ενώ αναφερόμενος πλην σαφώς στους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής τονίζει: «Είναι δραματική η καθυστέρηση για την επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές».

Ο Κώστας Καραμανλής δεν κρύβει το γεγονός ότι και ο ίδιος περίμενε να είχε κλείσει η συμφωνία πολύ νωρίτερα και να είχε βγει η χώρα από το κλίμα αβεβαιότητας.

Βουλευτές κοντά στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή δεν φαίνεται πάντως να συμμερίζονται τις φήμες περί πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Πολλοί συνομιλητές δε της Μαβίλη λένε ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, θα περιλαμβάνει και σκληρούς όρους και πως ο Αλέξης Τσίπρας εύκολα ή δύσκολα θα την περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.