Μήνυμα πολιτικής συνεννόησης από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.

Την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά από τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.

«Πρέπει να συνεννοηθούμε για να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο με επιχειρήματα ουσιαστικά, τα οποία θα μπορέσουμε να θέσουμε στους εταίρους μας και θα προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν επώδυνες αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη και πως η ΝΔ περιμένει τη συμφωνία -την οποία, όπως είπε, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι θα φέρει σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα και τώρα λέει ότι θα τη φέρει στις 18 Αυγούστου-, «ώστε να τη δούμε, να την κρίνουμε και να προχωρήσουμε με την πορεία που έχουμε χαράξει στην Ευρώπη».

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, καθώς «μέσα από τέτοιες συναντήσεις εμπλουτίζεις τις απόψεις σου».

«Βεβαίως δεν υιοθετούμε τα πάντα από όσα ακούμε, αλλά τα αξιολογούμε και τα συνθέτουμε με την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση. Τασσόμαστε σε άλλα υπέρ και σε άλλα όχι. Η ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο του λαϊκισμού, δεν πρόκειται να αντιγράψει την προηγούμενη αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτές τις συμπεριφορές. Και για αυτό ακριβώς θα συμβάλλει με τις δικές τις δυνάμεις ώστε να υπάρχει εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μια συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τις κοινωνικές ομάδες για να μπορέσουμε να περάσουμε τον δύσκολο δρόμο που μας ανοίγει το τρίτο μνημόνιο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.