Μήνυμα Στουρνάρα σε τρόικα: νέο πακέτο χωρίς πρόσθετα μέτρα

Μήνυμα Στουρνάρα σε τρόικα: νέο πακέτο χωρίς πρόσθετα μέτρα

«Ρεαλισμό και ψυχραιμία» ζητά ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Νέο μήνυμα προς την τρόικα στέλνει ο Γιάννης Στουρνάρας, επαναλαμβάνοντας πως η εμμονή της για επιβολή νέων μέτρων δεν έχει λογική, είτε πολιτική είτε οικονομική, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Νέο πακέτο [στήριξης] θα πάρουμε μόνο αν δεν συνοδεύεται με νέα δημοσιονομικά μέτρα», λέει ο υπουργός Οικονομικών. «Απαιτείται ρεαλισμός και ψυχραιμία απ όλες τις πλευρές», συμπληρώνει, σημειώνοντας ότι «παράλογα αιτήματα μόνο κακό κάνουν, σε μια στιγμή που οι αγορές αρχίζουν να εμπιστεύονται και πάλι την Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη: Ευρωπαϊκή λύση μέχρι τον Απρίλιο ζητά ο Γιάννης Στουρνάρας

«Δεν μπορεί να εξαντληθεί η δημοσιονομική και νομισματική αυστηρότητα στην Ελλάδα», αναφέρει επιπλέον ο Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με τις φερόμενες ως αξιώσεις των δανειστών για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα το 2014, αλλά και σχετικά με την απόρριψη των προτάσεων της κυβέρνησης για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού μέσω της μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων που έχουν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης και της ανακύκλωσης των ομολόγων που δόθηκαν το 2009 στις ελληνικές τράπεζες με σκοπό τη στήριξή τους, έναντι προνομιούχων μετοχών.

Οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικα αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου, με την προϋπόθεση ότι έως τότε θα έχουν υλοποιηθεί τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής