Το μήνυμα των Anonymous για τη Χρυσή Αυγή

Το μήνυμα των Anonymous για τη Χρυσή Αυγή

Παγκόσμιο κάλεσμα στις 26 Οκτωβρίου κατά του φασισμού - Βίντεο

Με νέο μήνυμα κατά της Χρυσής Αυγής «επέστρεψαν» οι Anonymous. Απευθυνόμενοι στους ηγέτες της ΧΑ μέσω νέου βίντεο που δημοσιοποίησαν, τους χαρακτηρίζουν «δολοφόνους και εχθρούς της δημοκρατίας», τονίζοντας ότι «αυτή η συμπεριφορά δεν είναι πλέον ανεκτή».

Το βίντεο, που ξεκινά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συμπεριλαμβάνει πλάνα από μέλη της Χρυσής Αυγής να χαιρετούν ναζιστικά και αποσπάσματα από ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου . Ακόμη γίνεται αναφορά και στο χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη, ενώ οι Anonymous καλούν τους απανταχού συντρόφους τους να εμποδίσουν την όποια διαδικτυακή δραστηριότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης με κοινή δράση στις 26 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά το μήνυμα έχει ως εξής:
«Χαιρετισμούς στους Έλληνες, είμαστε οι Anonymous. Τα σοκαριστικά γεγονότα σχετικά με τη δολοφονία του ράπερ αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλος του ναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή έκανε ακόμα μια φορά σαφές ότι η Ελλάδα διανύει μια περίοδο έντονης πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης που προέρχεται από την οκονομική μιζέρια με αποτέλεσμα το μίσος εναντίον των ξένων ή άλλων κοινωνικών ομάδων και κινημάτων. Η Χρυσή Αυγή επένδυσε στην απελπισία των ανθρώπων και κατάφερε να μπει στο κοινοβούλιο μετασχηματίζοντας έτσι την εγκληματική της οργάνωση σε πολιτικό κόμμα.

Ηγέτες της Χρυσής Αυγής δεν είναι η πρώτη φορά που έχετε πέσει στην αντίληψή μας. Οι ακατανόητες ενέργειες σας και η απροθυμία σας να αποδεχθείτε την ελευθερία και την ισότητα προκαλούν μίσος και ρατσισμό παγκοσμίως. Ωστόσο συνεχίζετε την εξάπλωση τέτοιων ιδεών προσπαθώντας να ενισχύσετε τον συμβολισμό αυτού του απεχθούς μίσους ακόμη περισσότερο. Τραυματίζετε και σκοτώνετε ανθρώπους που δεν σας έκαναν τίποτα μόνο για την ευχαρίστησή σας.

Είστε ενάντια στην ελευθερία του λόγου. Εκφοβίζετε τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τα ιδανικά τους και επιτίθεστε στους πολιτικούς σας αντιπάλους. Αλλά απαιτείτε υποκριτικά αυτό ακριβώς το ίδιο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου για τον εαυτό σας, επιτιθέμενοι σε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης. Επιτίθεστε σε πρόσφυγες και σε μετανάστες γιατί ζουν στη χώρα σας, όμως ποτέ δεν εξετάσατε την καταστολή και τη δυστυχία που τους οδήγησαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Είστε δολοφόνοι και εχθροί της δημοκρατίας. Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα είναι πλέον ανεκτή. Έχετε καταδικαστεί για πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτή η υποκριτική στάση σας που αντικατοπτρίζει τους εγκληματίες είδωλα που σας εμπνέουν, τράβηξε τη προσοχή μας. Οι ενέργειες σας θα έχουν επιπτώσεις. Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα παύσει από το διαδίκτυο. Είναι ώρα να πληρώσετε για τα εγκλήματά σας.

Στις 26 Οκτωβρίου καλούμε όλους τους Anonymous στα όπλα. Καλούμε τα αδέλφια μας σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση. Ο φασισμός είναι μια επικίνδυνη ασθένεια που πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί.

Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε λεγεώνα. Είμαστε ένα. Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε. Έπρεπε να μας περιμένετε.”

Διαβάστε ακόμη: Άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της Χ.Α. εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας